Csajos zebra muffin

zebra muffin zebra cake

 

Óóóó, mesebeli Afrika! Énekelhettem volna, miközben a zebra muffin díszítését végeztem, de szerencsére nem tettem 🙂 

Valami egyszerű, de látványos díszítés után kutattam és ez pont passzolt a tesómmal közösen írt Pink Zebra blogunk nevéhez, mert bár nem pink, de zebra 🙂 Olvasgassátok azt is, ha tetszett, akkor meg kövessétek is – ez itt a reklám helye!

Ezzel a bejegyzéssel nevezek a SAD! – Süss, Alkoss, Díszíts! bloggerjáték 31. fordulójára, melynek témája: A Föld körül. Bár zebrát az állatkerten kívül nem láttam, de azért jó álmodozni most is a jó kis afrikai melegről, tehát én az Afrika-szekciót fogom képviselni ebben a játékban. Ha kíváncsiak vagytok az általam „elkövetett” fordulóra – pont két éve csináltam -, nézzétek a Face control! témára érkezett „jópofa” sütiket, ugyanis itt a feltétel az volt, hogy legyen arca az ételeknek. 

 

De hogyan is készül a zebra muffin?

A tésztája a már sokat próbált egyszerű gesztenyetortáé – muffinformában kisütve. 9 db muffin lett belőle. Aki szereti a gesztenyét, annak mindenképp ajánlom a kipróbálását, kb olyan, mintha gesztenyepürébe harapnánk, hiszen liszt sincs benne, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Most nyírfacukorral készítettem, így picit egészségesebb lett (mondjuk pont a burkolattal szerintem több cukrot „adtam vissza”).

Na szóval, kisültek a muffinkák, hagytam őket kihűlni.

A bevonáshoz fehér és fekete kész Unidecet (tortabevonó massza, kb olyan, mint a fondant, de lehet fondantot vagy marcipánt, esetleg hamis marcipánt használni, viszont számítsunk rá, hogy marcipánnál sosem lesz olyan szép fehér a zebra alapszíne!) használtam, a fehérből egy kis darabot ételszínezékkel megfestettem pirosra.

A fehéret porcukron kinyújtottam. A tetejét is porcukroztam, hogy ne ragadjon a sodrófához. Egy kicsivel lehet vastagabbra hagyni, mint amilyennel dolgoznánk egyébként (tehát olyan 5-6mm vastag legyen).

A fekete Unidec-et vékonyra nyújtottam, ebből elég egy kicsi adag is. Fogtam egy éles kést és szabálytalan hosszúkás csíkokat vágtam belőle, úgy, hogy a szélei elvékonyodjanak, mint a zebra csíkjai.

zebra muffin zebra cake

A fehér fondant felületét alaposan lesöprögettem ecsettel, hogy ne maradjon rajta porcukor, így jobban tapadnak majd egymáshoz a rétegek. A fekete csíkokat egymással nagyjából párhuzamosan felrakosgattam. Fogtam egy sütőpapírt, rátettem az Unidecre és azon keresztül kicsit nyújtottam a masszán, hogy egymáshoz tapadjanak a felületek. Érdemes a csíkokkal párhuzamosan nyújtani, így nem torzul a minta oldalirányban.

zebra muffin zebra cake

Pogácsaszaggatóval (ami muffin méretű) kiszaggattam a zebramintás Unidecet. Egy kis lekvárral lehet segíteni, hogy a muffinon maradjon, de ha nem nagyon mozgatjuk a kész sütiket, akkor nem is feltétlenül szükséges.

A virágot – ettől lesz csajos 🙂 – a legegyszerűbb szerintem így lehet formázni: Egy kis golyót ellapítok, ennek egyik oldalára cseppentek egy cseppnyi (több tényleg nem kell!) vizet, ezzel az oldalával lefelé ráragasztom a zebrás felületre. A másik fele elég ragacsos volt a festékbegyúrástól, így azt nem nedvesítettem. 5 apró golyócskát formáztam és a lapított kör szélére nyomkodtam őket. Egy kicsi kilapulnak, így lesznek szirom formájúak. A közepére egy-egy szórócukor gyöngyöt nyomkodtam.

Ha nagyon penge akarsz lenni, készítheted a muffin belsejét is zebrásra, ehhez ajánlom a túrós zebratorta leírásának követését.

 

Nézd meg a muffin állatkertes bejegyzésemet is további egyszerű állatos muffinokért és az útmutatót, hogyan formázzunk állatfigurákat lépésről-lépésre.

 

 

Ha tetszett a leírás, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához!

 

zebra muffin zebra cake

 

zebra muffin zebra cake