Színes csíkos tortácska
Nem tudom, Veletek szokott-e ilyen történni, hogy valamit megláttok és azt azonnal meg kell csinálnotok.
Így jártam én is ezzel a tortával.
Szuper piros ételfesték van, a „fekete” részhez mák van, a krémhez mascarpone van, mehet a torta. Ja, alkalom nincs, amire lehetne sütni. Sebaj, megcsináltam a kb. másfél személyes változatát 🙂
A hozzávalóknál ennek a kicsinek a mennyiségeit írom le, egy „normál” méretű (értsd: több személy is tud enni belőle), minimum háromszoroznám az anyagokat a sütőforma nagyságától függően.
Hozzávalók:
tésztához:
2 tojásfehérje
40 g cukor
45 g finomliszt
15 g mák
30 g olvasztott vaj
krémhez:
15 dkg mascarpone
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg porcukor
Elkészítés:
A tojásfehérjét elkezdjük felverni, közben kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, amíg jó kemény hab lesz belőle.
Kettéosztjuk.
Az egyik felébe 30 g lisztet szitálunk, óvatosan elkeverve, majd 15 g olvasztott vajat csorgatunk és ételfestékkel elkeverjük.
A fehérje másik felével ugyanígy járunk el, ott azonban csak 15 g lisztet + 15 g mákot teszünk hozzá, utána jön az olvasztott vaj.
Ilyen kicsi tortácskánál a masszákat csak egyenletesen felkentem egy tepsiben sütőpapírra. Nagyobb mennyiségnék természetesen sütőformában érdemes sütni. Mindkét színből 2 réteget kell sütni vagy utólag kettévágni.
160 C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc kell a nagyobb mennyiségnek, én olyan 15 perc múlva kivettem.
Amikor kihűlt, egy kb 10 cm átmérőjű formával a piros és a fekete tésztából is 2-2 kört kiszúrtam.
A krémhez összekevertem a mascarponét, kókuszt és a cukrot. Habzsákba töltöttem és megpróbáltam egyenletesen felvinni a tésztára. Érdemes a szélekkel kezdeni, utána már csak ki kell tölteni a közepét.
Ráhelyezzük a másik színt, utána újabb réteg krém és így tovább.
A tetejére lehet pl. kis csúcsokat nyomni.
További tojásfehérje hasznosító recepteket itt találsz.
Konyhalál Facebook oldalához itt csatlakozhatsz! 🙂
ilyen kicsi 🙂
You must be logged in to post a comment.