Mascarponéval töltött tiramisugolyó

Mascarponeval toltott tiramisugolyo

 

Mint az összes golyós édesség, a tiramisugolyó is olyan sitty-sutty dolog, csak berakod egy tálba a hozzávalókat, összegyúrod, golyókat formálsz és kész is. Na, a tiramisugolyónál sincs ez másképp. Ha jól el vannak találva az arányok, akkor hozza azt a jó kis kávés ízvilágot, mint a rendes tiramisu. De hol marad a krémesség? Ezen akartam segíteni a belsejébe töltött mascarponéval. Persze ez egy plusz macera, nyilván lassítja a folyamatot, de jó lesz, ígérem! 🙂

 

Mascarponéval töltött tiramisugolyó – Hozzávalók:

35 dkg darált keksz

25+5 dkg mascarpone

3 ek erős feketekávé

3 ek porcukor

3 ek cukrozatlan kakaópor

 

Mascarponéval töltött tiramisugolyó – Elkészítés:

A darált kekszet, a 25 dkg mascarponét, kávét és porcukrot összekeverjük, összegyúrjuk. Kóstolgassuk, ha nem érezzük elég kávésnak, tegyünk még bele. Ha túl nedves lenne, mehet még bele némi keksz, ha túl száraz, akkor mascarpone vagy kávé.

Diónyi mennyiségből a tenyerünkben kosárkaformát nyomkodunk, egy kicsi mascarponét (kb amennyi egy kanál nyelének végére ráfér) a közepébe teszünk és amennyire tudjuk, körbeöleljük a tésztával. Ahová nem jutott tészta, oda pótoljuk a tálból vett kis adagocskákkal, melyet óvatosan rátapasztunk. Óvatosnak kell lenni, nem lehet nagyon nyomkodni, mert különben kijön a mascarpone. Nem baj, ha nem tökéletesen egyenletes, majd a kakaópor eltakarja.

A kész golyókat kakaóporba forgatjuk.

Hűtőben tároljuk fogyasztásig.

Aki gyors akar lenni, hagyja a mascarpone közepébe töltését, így is finom lesz.

 

 

A Konyhalál KözösKedd játékában is volt egy begolyózunk forduló, rengeteg recept érkezett sok-sok bloggertől, nézzétek meg!

 

Konyhalál Facebook oldal itt 🙂

 

Mascarponeval toltott tiramisugolyo

 

Mascarponeval toltott tiramisugolyo

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/tiramisu-golyok

 3 thoughts on “Mascarponéval töltött tiramisugolyó”