Mascarponéval töltött tiramisugolyó
Mint az összes golyós édesség, a tiramisugolyó is olyan sitty-sutty dolog, csak berakod egy tálba a hozzávalókat, összegyúrod, golyókat formálsz és kész is. Na, a tiramisugolyónál sincs ez másképp. Ha jól el vannak találva az arányok, akkor hozza azt a jó kis kávés ízvilágot, mint a rendes tiramisu. De hol marad a krémesség? Ezen akartam segíteni a belsejébe töltött mascarponéval. Persze ez egy plusz macera, nyilván lassítja a folyamatot, de jó lesz, ígérem! 🙂
Mascarponéval töltött tiramisugolyó – Hozzávalók:
35 dkg darált keksz
25+5 dkg mascarpone
3 ek erős feketekávé
3 ek porcukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
Mascarponéval töltött tiramisugolyó – Elkészítés:
A darált kekszet, a 25 dkg mascarponét, kávét és porcukrot összekeverjük, összegyúrjuk. Kóstolgassuk, ha nem érezzük elég kávésnak, tegyünk még bele. Ha túl nedves lenne, mehet még bele némi keksz, ha túl száraz, akkor mascarpone vagy kávé.
Diónyi mennyiségből a tenyerünkben kosárkaformát nyomkodunk, egy kicsi mascarponét (kb amennyi egy kanál nyelének végére ráfér) a közepébe teszünk és amennyire tudjuk, körbeöleljük a tésztával. Ahová nem jutott tészta, oda pótoljuk a tálból vett kis adagocskákkal, melyet óvatosan rátapasztunk. Óvatosnak kell lenni, nem lehet nagyon nyomkodni, mert különben kijön a mascarpone. Nem baj, ha nem tökéletesen egyenletes, majd a kakaópor eltakarja.
A kész golyókat kakaóporba forgatjuk.
Hűtőben tároljuk fogyasztásig.
Aki gyors akar lenni, hagyja a mascarpone közepébe töltését, így is finom lesz.
A Konyhalál KözösKedd játékában is volt egy begolyózunk forduló, rengeteg recept érkezett sok-sok bloggertől, nézzétek meg!
Konyhalál Facebook oldal itt 🙂
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/tiramisu-golyok
3 thoughts on “Mascarponéval töltött tiramisugolyó”
You must be logged in to post a comment.
Gasztropancser jelentkezik: háztartási kekszből csináltad? Még az is lehet, hogy ez lesz a következő gyerekekkel együtt készítős desszertem 🙂
😀 Gasztropancser 🙂 🙂 🙂 Igen, háztartási kekszből, ami már gyárilag darálva van 🙂
köszi, szerintem holnap nekiugrunk, aztán majd referálok 😉