Túrós zebratorta

Túrós zebratorta

 

Ez a túrós zebratorta annyira jól néz ki, hogy már régóta fent volt a kipróbálandó sütik listáján. Most kapóra jött a szülinaposok eddig elmaradt köszöntése, úgyhogy megsüthettem. Tesztelve lett kánikulára is, bírja a gyűrődést, jól szállítható.

Szerintem baromi finom, a túrótól jó krémes és nagyon jól mutat!

 

Túrós zebratorta – Hozzávalók (22 cm-es formához):

tésztához:

24 dkg liszt

1 tk sütőpor

4 dkg cukor

10 dkg margarin

1 tojás

1 cs só

1 ek citromlé

krémhez:

50 dkg túró

1 kis pohár tejföl (175 g)

0,5 dl olaj

12 dkg cukor

2 tojás

1,5 ek citromlé

1 cs vaníliás puding (főzős)

2 csapott ek cukrozatlan kakaópor

 

Túrós zebratorta – Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk (legegyszerűbb késes aprítóban, én kézzel csináltam), összegyúrjuk. Ha nem állna össze, akkor kicsi citromlevet lehet még adni hozzá.

A tortaformát kivajazzuk és a tésztát belenyomkodjuk úgy, hogy legyen egy magasabb pereme is.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral.

Mehet hozzá az olaj, pudingpor, tejföl, citromlé.

Ha csomómentes, belekeverjük a túrót is. Vagy előtte alaposan át kell törni a túrót vagy most, utólag át lehet menni rajta botmixerrel, így szép egyenletes lesz a krémünk.

Megfelezzük, az egyik felébe beletesszük a kakaóport. Nekem az a része jóval kevésbé folyós lett, esetleg lehet még rakni hozzá 1-2 kiskanálnyi tejfölt pluszban.

A tészta közepére egy evőkanál világos krémet teszünk (ügyeljünk rá, hogy nagyjából szimmetrikusan a közepére kerüljön és kör alakú legyen a krém). Megvárjuk, míg szétfolyik, vagy az asztalhoz ütögetve segíthetünk neki, hogy gyorsabb legyen a folyamat. Ezután a világos krém közepére egy evőkanál sötét krémet teszünk, ugyanígy szép kör alakú legyen lehetőleg. Ütögetés-szétfolyás után ismét világos krém és így tovább.

Ilyen, amikor rárakjuk a következő kanálnyi tésztát.

Turos zebratorta

 

Ilyen, amikor ellapult, elterült a kanálnyi tészta.

Turos zebratorta

Ha elfogyott a krém, mehet a 190 °C-ra előmelegített sütőbe kb. 50 percre. Ha a közepe folyósabb lenne, akkor kicsit tovább érdemes bent tartani.

Én valamivel kisebb formában sütöttem, így maradt ki tészta és krém is, így csináltam egy kisméretű zebrapóni-tortát is, de így legalább le tudtam fotózni a belsejét is, a nagyobb a Margitszigeten került felvágásra 🙂 A kicsit tészta nélkül sütöttem meg, így is összeállt a krém, de gondolom, nagyobb méretnél már nemigen lehetne mozgatni tészta nélkül.

Tetszett a recept? Böngéssz a többi túrós sütemény között is!

 

 

Konyhalál Facebook-oldal itt található és lájkolható 🙂

 

Turos zebratorta 

Turos zebratorta

Turos zebratorta

Turos zebratorta

Turos zebratorta

Turos zebratorta

 

 

Forráshttp://csillakonyha.blogspot.hu/2011/09/turos-zebratorta.html

 

 

 

 



1 thought on “Túrós zebratorta”