Szegény ember tortája (kalácsfelfújt, kalácspuding)
Szikkadt kalács/kenyér felhasználásával isteni finom édességhez juthatunk, garantáltan elfogy a „maradék”! Imádni fogjátok! 🙂
Hozzávalók – Szegény ember tortája (kalácsfelfújt, kalácspuding):
(18 cm-es átmérőjű formához)
18 dkg kalács/kenyér
5 dl tej
6 dkg margarin
9 dkg cukor
10 dkg mazsola
3 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
esetleg 1-2 dl rum a mazsola áztatásához
Elkészítés – Szegény ember tortája (kalácsfelfújt, kalácspuding):
Felforraljuk a tejet és hozzáadjuk a cukrot és margarint, kevergetjük, amíg felolvadnak.
A kalácsot felkockázzuk és ráöntjük a tejet. Fél órát állni hagyjuk.
A mazsolát beáztatjuk a rumba vagy vízbe, ezt is állni hagyjuk.
A tojásokat lazán felverjük, majd ráöntjük a kalácskockákra és összekeverjük a mazsolával, citromhéjjal együtt.
Sütőpapíros formába öntjük, elegyengetjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük (tűpróbáig).
10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd felszeleteljük.
Konyhalál Facebook-oldal: itt 🙂
Forrás: Nosalty
2 thoughts on “Szegény ember tortája (kalácsfelfújt, kalácspuding)”
You must be logged in to post a comment.
Pont 18 dkg kalács maradt meg húsvétról, így ma elkészült. A mazsit mi nem szeretjük, helyette egy kockázott alma és egy marék vágott dió került bele. Fahéjas porcukorral és tejszínhabbal zseniális volt. Köszönöm 🙂
Örülök, hogy neked is ízlett! 🙂