Szegény ember tortája (kalácsfelfújt, kalácspuding)

szegény ember tortája

Szikkadt kalács/kenyér felhasználásával isteni finom édességhez juthatunk, garantáltan elfogy a „maradék”! Imádni fogjátok! 🙂    

Hozzávalók – Szegény ember tortája (kalácsfelfújt, kalácspuding):

(18 cm-es átmérőjű formához)
18 dkg kalács/kenyér
5 dl tej
6 dkg margarin
9 dkg cukor
10 dkg mazsola
3 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
esetleg 1-2 dl rum a mazsola áztatásához

Elkészítés – Szegény ember tortája (kalácsfelfújt, kalácspuding):

Felforraljuk a tejet és hozzáadjuk a cukrot és margarint, kevergetjük, amíg felolvadnak.
A kalácsot felkockázzuk és ráöntjük a tejet. Fél órát állni hagyjuk.
A mazsolát beáztatjuk a rumba vagy vízbe, ezt is állni hagyjuk.
A tojásokat lazán felverjük, majd ráöntjük a kalácskockákra és összekeverjük a mazsolával, citromhéjjal együtt.
Sütőpapíros formába öntjük, elegyengetjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük (tűpróbáig).
10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd felszeleteljük.
Konyhalál Facebook-oldal: itt 🙂
szegény ember tortája
szegény ember torája kalácspuding kalácsfelfújt

szegény ember tortája kalácspuding kalácsfelfújt

Forrás: Nosalty



2 thoughts on “Szegény ember tortája (kalácsfelfújt, kalácspuding)”