Pudingos-banános táska
Soha, semmilyen körülmények között ne süssétek ezt meg ezt a pudingos-banános táskát este! Mint én … fél 10 körül lett kész és olyan isteni illata volt és annyira puha, hogy természetesen még melegen bevágtam egyet belőle. Aztán még egyet :-O Még éjfél után is pörögtem … persze csak fejben, mert megmozdulni nem nagyon bírtam 😀 Így viszont elaludni sem …
De szerintem Ti sem fogjátok kibírni, majd meglátjátok! 🙂 Én szóltam … 😀
Pudingos-banános táska – Hozzávalók:
60 dkg finomliszt (nekem fele fehér rozsliszt, fele búzaliszt volt)
1 tk só
3 ek cukor
1 tojás
2 tojás sárgája (tojásfehérje felhasználására ötletek itt)
3 dl langyos tej
6 dkg puha vaj
3 dkg friss élesztő
töltelékhez:
1 zacskó vaníliás pudingpor
kb 4 dl tej
3 ek cukor
3-4 banán
a tetejére:
5 ek cukor
1 ek fahéj
Pudingos-banános táska – Elkészítés:
Cukrozott langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és megvárjuk, míg felfut.
Utána a tésztához mindent belekeverünk, alaposan eldolgozzuk.
3/4 óráig pihentetjük.
6-8 egyenlő részre osztjuk.
Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát.
Az egyik felére egy adag pudingot és egy hosszában és szélességében is megfelezett banánt teszünk. A másik felében bevagdossuk a tésztát, úgy, hogy nem vágjuk be a végéig.
Közben nem csináltam fotókat, de egy fantasztikus rajzon megmutatom, hogy hogy gondolom 🙂
A vágott felületet ráhajtjuk a pudingos-banános részre, a végét kicsit aláhajtjuk.
Ruhával letakarva ismét pihentetjük kb 3/4 óráig.
170 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
A tetejére a cukrot és a fahéjat összekeverjük és a kisült, még forró süteményeket meghempergetjük ebben a fahéjas cukorban.
A süteményt lehet variálni ízesített pudinggal, gyümölcsökkel, lekvárral stb.
Konyhalál Facebook oldalához itt csatlakozz! 🙂
Forrás: http://www.limarapeksege.hu/2012/09/cukros-fahejas-rud.html
You must be logged in to post a comment.