Sárgabarackos kekszes krémes sütés nélkül

sargabarackos kekszes kremes sutes nelkul

Aki még nem próbálta a kekszes krémest, annak ez a Sárgabarackos kekszes krémes kötelező darab 🙂 Aki meg próbálta, annak szerintem eszébe jut, hogy miért nem evett ilyet régóta … Sütés nélkül készül, ideális a nyári melegben.

Már készítettem ilyet vaníliás-kakaós csíkos változatban, ezt a csíkozós „hagyományt” folytattam most barackos csíkokkal. Aztán volt márványos iskókuszos verzióban és egy „sima” gesztenyés, beledobált meggydarabokkal.  Extra finom! 🙂

 

 

Sárgabarackos kekszes krémes – Hozzávalók:

kb 30 dkg négyzet alakú háztartási keksz

1,5 cs vaníliás pudingpor

2 tojás (nekem most csak 1 volt, azzal is működik)

7 ek cukor

1 ek liszt

12,5 dkg margarin

7 dl tej

fél cs zselatin (12 g)

1 bögre sárgabarack

 

 

Sárgabarackos kekszes krémes – Elkészítés:

A pudingport, zselatint, tojássárgáját, cukrot és lisztet kevés tejjel csomómentesre keverek, majd hozzáadva a többi tejet sűrűre főzzük. 

A tűzről levéve, ameddig még forró, belekeverjük a margarint, kétfelé osztjuk, az egyik felébe az apróra vágott sárgabarackot is beletesszük és azután mindkettőbe a tojások kemény habbá vert fehérjét (felel-fele arányban).

Egy tepsi aljába egymás mellé rakjuk a kekszeket és rákanalazzuk az egyik krémet (ne öntsük, mert feljöhet a keksz), majd óvatosan a másik krémet és a tetejét is kirakjuk kekszekkel. Én most három réteget próbáltam kihozni, de talán a csak kettő látványosabban elkülönül.

Hűtőbe rakva 1 nap múlva megpuhul a keksz és a kekszek szélei mentén szeletelhető.

A krém állaga olyasmi, mint a cukrászdai krémesnek. Kisebb méretű tepsihez elegendő ez a mennyiség, egy gáztepsihez kb. a duplája kell.

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához is! 🙂

 

sargabarackos kekszes kremes sutes nelkul
sargabarackos kekszes kremes sutes nelkul
sargabarackos kekszes kremes sutes nelkul
sargabarackos kekszes kremes sutes nelkul


4 thoughts on “Sárgabarackos kekszes krémes sütés nélkül”