Egyszerű nyuszi torta

nyuszi torta

 

 

Így kell egy nyúlfigurát a végtelenségig leegyszerűsíteni! 😀

Volt egyszer egy nyúlseggtorta, ami az egyik ismerősömnek úgy megtetszett, hogy úgy gondolta, ilyennel fogja meglepni az ő nyúltulajdonos ismerősét. És azt is gondolta hozzá, hogy ezt nekem kellene elkészíteni 🙂

A fenti képen látszik az igazi nyuszi, rá kellett „hasonlítania”. Mint két tojás, ugye? 😀 Vagyis konkrétan a hátsó részének kellett volna hasonlítani, de arról egyrészt nem volt fénykép, másrészt sikerült úgy fotóznom a tortát, hogy abból kb. semmi nem látszik … De a nyúl szőrösségét imitáló pacsmagolt krém+kókuszreszelék sem segített a fénykép kifejezőképességének.

 

Egyszerű nyuszi torta – Hozzávalók

a piskótához (és egy 16 cm átmérőjű nyúlhoz):

5 tojás

5 ek kristálycukor

5 ek liszt

2,5 kk ecet

2 tk olaj

 

Egyszerű nyuszi torta – Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk.

A fehérjét az ecettel elkezdjük verni, majd majd amikor már elkezdene keményedni a hab, apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot.

A tojássárgákat is jól elkeverjük, majd óvatosan a fehérjehabhoz keverjük.

Hozzászitáljuk a lisztet, azzal is óvatosan keverjük, hogy ne törjön össze a hab.

A legvégén óvatosan a szélén hozzácsorgatjuk az olajat, továbbra is vigyázva a habra.

Én most a 16 cm kerek formában és egy kb 20×30 cm-es tepsiben elosztva sütöttem a tésztát. Mindkettőt kibéleltem sütőpapírral.

190 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (nekem ez kb 30 perc volt).

A piskóta Vea receptgyűjteményéből származik, akit Ági, a Tetovált lány konyhájának írója sorsolt páromul a Blogkóstoló 17. fordulójára.

 

A kerek formában levő tésztát vízszintesen kettévágtam.  A tepsiben levő tésztát pedig elkezdtem úgy farigcsálni, hogy egyre kisebb átmérőjű köröket kapjak. Ebből elég volt összesen 4-féle. Két kis téglalap kellett a hátsó lábaknak és egy kis gombócnyi a farkának. Néztem, hebből a lapos kupacból hogy lesz valami, de aztán hála a krémnek, egész szépen kigömbölyödött a végeredmény 🙂

Ezt a pudingos krémet használtam hozzá, mert tudtam, hogy nagyon szépen megdermed, összetartja a részeket, ami fontos a szállításnál. Megcsináltam az egész adagot 2/3 rész vanília, 1/3 rész csokipudingporral. Az eredeti elképzelés karamellás puding lett volna, de az sajnos nem kaptam. Végül így is egész jól hasonlított a nyuszi színére. A krémből kicsi kimaradt, de nem kellett sokáig rakosgatnom a hűtőben … 🙂

Tehát betöltöttem a tészták közé a krémet, majd a külsejét és végigkentem, szerencsére jó tapadós a krém. Nagyjából elegyengettem, nem kell nagyon, úgyis szőrös a nyuszi. A hátsó részhez hozzátapasztottam krémmel a lábakat és a farkat. Végül megszórtam kókuszreszelékkel, szintén a szőröket imitálva (milyen szerencse, hogy némileg fehéres volt a bundája ennek a nyuszinak :)).

Barna kartonból füleket vágtam ki. Az alját, ameddig a tortában „elmerül”, bevontam alufóliával.

Kapott cukordrazséból szemet és orrocskát is, legalább az eleje fotogén lett, ha már a hátsója nem …

 

A végeredménnyel közel sem voltam elégedett.  Azért remélem, az ünnepeltet sikerült meglepni vele 🙂

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához itt! 🙂

 

Egyszeru nyuszi torta

 

 

 

 

 



1 thought on “Egyszerű nyuszi torta”