Mikrós túrótorta
Gyorsan valami finomat kategória a mikrós túrótorta!
Ez most itt az alaprecept, ami önmagában is nagyon finom, de különböző gyümölcsökkel, csokival is fel lehet dobni. A túró nedvességtartalma miatt ez biztos nem lesz száraz!
Mikrós túrótorta – Hozzávalók:
40 dkg túró
7 dkg vaj
10 dkg cukor
2-3 ek búzadara (nekem most kukoricadara volt otthon, azzal csináltam)
3 tojás
2 ek tej
2 ek (főzős) pudingpor
1 kk reszelt citromhéj
Mikrós túrótorta – Elkészítés:
A vajat a cukorral, majd a tojással habosra keverjük.
Hozzákeverjük a többi hozzávalót is.
Egy mikrózható edényt (pl. kisebb jénai) kikenünk vajjal és megszórjuk búzadarával.
Elegyengetjük benne a tésztát.
Egy tállal letakarva a mikró teljesítményétől függően 8-10 percig sütjük.
Majd a takaró tálat levéve további 4-6 percig.
Hidegen tálaljuk.
Nézd meg ezt is: 20 tipp a mikróhoz, amiről eddig nem hallottál
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához!
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/mikros-turotorta
You must be logged in to post a comment.