Lila vargabéles
Akik követik a blogomat, láthatták, hogy szeretem a színes sütiket. Ez a lila vargabéles csak természetes „színezővel” készült, szederrel. A látványon kívül még az ízét is feldobja, a túróhoz nagyon jól passzol a savanykássága.
Hozzávalók – Lila vargabéles:
kb 15 dkg cérnametélt
30 dkg túró
10 dkg cukor
2 tojás
5 dkg vaj
1 citrom héja
1 cs vaníliás cukor
1 nagy marék szeder
Elkészítés – Lila vargabéles:
A cérnametéltet enyhén sós vízben pár perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
A túrót, 5 dkg cukrot, a puha vajat, a reszelt citromhéjat, a tojássárgákat és a szedret jól elkeverjük.
A tojásfehérjéket 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós masszát.
Egy kisméretű (az enyém kb 20×30 cm-es) tepsit/jénait kivajazunk, beleöntjük a krémet és elsimítjuk.
180 °C-ra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük.
(Én kicsit sok tésztát tettem fele, majdnem 20 dkg-ot, legközelebb csökkentem a mennyiséget, a tojások is átlag alatti méretűek voltak, szóval tésztásabb lett, mint szerettem volna.)
A tepsi aljára és a tészta tetejére tehetünk réteslapot is.
Kövesd a Konyhalál blog Facebook-oldalát is! 🙂
Forrás: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/egy-tepsi-sutemeny/1453-vargabeles-recept.html
3 thoughts on “Lila vargabéles”
You must be logged in to post a comment.
Nagyon köszi, nagyon tetszik a recept is, meg persze a madárkás „nyami-nyami” fotó is :))))
Nagyon tetszik, azt hiszem nálunk is nagyon hamar elfogyna….:)
a név kötelez? 🙂