Toszkánai csokitorta

toszkanai csokitorta
.

Nagyon tömény. Nagyon finom. Nagyon egyszerű elkészíteni. Nagyon megtöredezett a teteje felvágásnál.  Nagyon gyorsan elfogy…

 

 

Toszkánai csokitorta – Hozzávalók:

20 dkg étcsoki

20 dkg vaj

10 dkg liszt

30 dkg cukor

6 tojás

 

 

Toszkánai csokitorta – Elkészítés:

A csokit vízfürdő felett a vajjal együtt felolvasztjuk.

A lisztet, cukrot, tojást habverővel addig keverjük, amíg világosabb massza nem lesz.

Az olvadt, lehűlt csokit hozzákeverjük óvatosan.

Sütőpapíros kb 26 cm-es formába öntjük.

180 °C-ra előmelegített sütőben 35-45 percig sütjük (nekem 35 perc elég volt).

Kihűlve szeleteljük.

A belseje nagyon tömény, krémes állagú.

 

 

Ha csokis sütire vágy, próbáld ki ezt is: csokitorta saját levében

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához is! 🙂

 

 

.
toszkanai csokitorta
toszkanai csokitorta

Forrás: http://stahl.hu/hu/recept/desszert/Toszkanai_csokitorta



15 thoughts on “Toszkánai csokitorta”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük