Toszkánai csokitorta
Nagyon tömény. Nagyon finom. Nagyon egyszerű elkészíteni. Nagyon megtöredezett a teteje felvágásnál. Nagyon gyorsan elfogy… Ez a toszkánai csokitorta.
Toszkánai csokitorta – Hozzávalók:
20 dkg étcsoki
20 dkg vaj
10 dkg liszt
30 dkg cukor
6 tojás
Toszkánai csokitorta – Elkészítés:
A csokit gőzfürdő felett a vajjal együtt felolvasztjuk.
A lisztet, cukrot, tojást habverővel addig keverjük, amíg világosabb massza nem lesz.
Az olvadt, lehűlt csokit hozzákeverjük óvatosan.
Sütőpapíros kb 26 cm-es formába öntjük.
180 °C-ra előmelegített sütőben 35-45 percig sütjük (nekem 35 perc elég volt).
Kihűlve szeleteljük.
A belseje nagyon tömény, krémes állagú.
Ha csokis sütire vágy, próbáld ki ezt is: csokitorta saját levében
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához is! 🙂
Forrás: Stahl.hu
15 thoughts on “Toszkánai csokitorta”
You must be logged in to post a comment.
Imádom az ilyen nagyon csokis sütiket:)) Mentve!
Nem csoda, majdnem brownie … 🙂
El is készült, nagyon finom!:)
Nálatok is fénysebességgel fogyott? 🙂
Nagyon jól néz ki. 🙂
Ennyi „nagyon” után muszáj lesz kipróbálnom! 🙂 Tényleg jó csokisnak látszik, nem hajaz egy kicsit a Sacherra?
Most erre az lenne a jó válasz, hogy „De, nagyon!” :)De emlékeim szerint annak nem ilyen tömény/tömör a tésztája, meg egy kicsit több folyamatból áll elkészíteni.
Köszi, feltétlenül megsütöm valamikor! 🙂
Egy „i” betűt vegyél ki a címből. NEM toszkániai, hanem toszkánai. 🙂 Én is csináltam már, brutál finom. :-)))
Uppsz, tényleg, köszi, hogy szóltál 🙂
MMMM….brutális:)
Ez a NAGYON toszkán csokitorta nagyon bejön nekem!!! 😛
NAGYON ajánlott kipróbálni! 🙂
Szia LinyaEz a csokitorta nagyon finom lehet! Azt hiszem ki fogom próbálni:))) Nem is tudom hogyan lehet h én eddig még nem olvastam a blogodat! De majd ez után…:)
Judóca! Köszönöm és várlak szeretettel! 🙂