Mákos cupcake gesztenyés-banános krémmel
Íme a bizonyíték, hogy lehet finom, ami egészséges!
Ma is egy Batha-Porta lisztet tesztelek, mégpedig a lenmaglisztet. Ez egy durvább őrlemény, igazából sós sütit tudtam volna elképzelni vele, de aztán nagy örömömre megtaláltam ezt a receptet. Kevés kell belőle a sütihez, nem is érződik az íze, csak a tésztát színezi kicsit sárgásra. A felvágott képen nagyon tömörnek tűnik, de éppen ellenkezőleg: a tojáshab miatt egy abszolút könnyű, puha tésztát kapunk.
Hozzávalók:
tésztához:
6 tojás
10 dkg darált mák
3 csapott ek lenmagliszt
1 ek xilit (nyírfacukor)
késhegynyi szódabikarbóna
1 ek olívaolaj
krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
3 érett banán
Elkészítés:
A mákot, lenmaglisztet, xilitet és szódabikarbónát összekeverjük.
A tojások sárgáját elkeverjük az olajjal.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A tojássárgákat elkeverejük először a száraz hozzávalókkal, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét is.
Muffinkapszlikba vagy sütőpapíros tepsibe öntjük.
180 C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a gesztenyemasszát és a banánt összeturmixoljuk vagy villával alaposan összetörjük és ráhalmozzuk a kihűlt sütire. Mivel én szállítottam a sütiket és nem akartam, hogy lefolyjon a cupcake-ekről, ezért a banános gesztenyét felmelegítettem és kevés zselatint is adagoltam hozzá, de ez otthoni tálalásnál nem szükséges.
Konyhalál Facebook oldalhoz itt tudsz csatlakozni!
Nyomozz! Süss! Nyerj! kattints ide!
Forrás: http://antalvali.com/boszorkanykonyha/makpiskota-gesztenyes-bananos-kremmel.html
You must be logged in to post a comment.