Duplán mogyorós-banános palacsinta

Duplán mogyorós banános palacsinta

 

 

Ez egy teljesen egyszerű recept, amely a különleges hozzávalók miatt nem mindennapi desszert lesz!

 

A héten számomra különleges projekteken veszek részt. Termékeket tesztelek.

A Katafakanala oldal – és Mérai Kata – jóvoltából és is egyike lehetek annak a 20 vállalkozó szellemű embernek, akik a Batha-Porta biolisztjeit kipróbálják. Keddtől szombatig minden nap más liszt kerül – szó szerint – terítékre, teszteljük, megmutatjuk, mit sütöttünk-főztünk belőlük, megosztjuk tapasztalatainkat. Ezek olyan lisztek, amelyeket talán kevesen próbáltak még, kevés recept érhető el belőlük. Én is lázas keresgélésbe kezdtem, hogy mi is készüljön ezekkel a lisztekkel. Végül nagyrészt sima búzalisztes recepteket alakítottam át, most megnézhetitek, hogyan.

Első napra a mogyoróliszt került. Bevallom, nekem ez lett a kedvencem. Palacsinta készült belőle, felesben használtam a mogyorólisztet és rozslisztet (most nem eszem búzalisztet, ezért a rozsliszt). Az a tapasztalatom, hogy a magliszteket nem jó 100 %-osan használni, mert túl „rostos”, száraz lesz a tészta. Mondjuk lehet, hogy pont a palacsinta elbírta volna, ha csak mogyorólisztből van … Én amúgy is szeretek mindenféle tésztát nyersen, a palacsintatésztát is. Na, most ez a mogyoróliszttel majdnem olyan volt, mintha Nutellát nyalogatnék! Kisütve is szép barnák lettek a palacsinták, enyhe mogyoróízzel.

És itt nem is álltam meg a különlegességekkel! Szintén tesztelésre kaptam a Donum Terrae 100 %-os magkrémjeinek egyikét, a mogyorókrémet. Egyértelmű volt, hogy ezzel a palacsintával (is) lesz párosítva! Ízben nekem elsőre meglepetést okozott, mivel törökmogyoróból van, ennél is a Nutella ízére számítottam (persze tudom, hogy abban van többek között kakaó is), de ez inkább (földi)mogyoróvajra hasonlított. És olyan, tudjátok, amit lenyalsz a kanálról, utána felragad a szájpadlásra … isteni!

Na, de nem húzom tovább az időt, jöjjön a recept!

 

Hozzávalók:

2 tojás

5 dkg mogyoróliszt

5 dkg rozsliszt (lehet búzaliszt is)

1 ek olaj

kb 2 dl szóda (egy részét vagy akár az egészet helyettesíthetjük tejjel is)

1 csipet só

3 banán

mogyorókrém

 

Elkészítés:

A tojást a lisztekkel, olajjal, sóval és a szóda kb. harmadával csomómentesre keverjük.

Utána hozzákeverjük a szóda többi részét is.

Kb. fél órát állni hagyjuk. Ha túl sűrű lett, tegyünk hozzá még kis szódát.

Kevés olajon kisütjük a palacsintákat.

A banánokat hosszában elfelezzük.

A palacsinták belsejébe hosszában kenünk mogyorókrémet, erre ráfektetjünk a fél banánt és összetekerjük.

 

 

Ha tetszett a recept és Te is szeretném nyerni Donum Terrae magkrémet, kattints ide és nyomj egy like-ot és máris részt veszel a sorsoláson!

 

 

Konyhalál Facebook oldalt itt találod!

 

Játssz a Nyomozz! Süss! Nyerj! nyereményjátékomon, melyen egy kis nyomozással vagy egy kis sütéssel sütis krimiket nyerhetsz!

 

 

Duplán mogyorós banános palacsinta

Duplán mogyorós banános palacsinta