Görög citromos csirke

Gorog citromos csirke

 

A görög citromos csirkét azoknak ajánlom, akik nyitottak az új ízekre. Ugyanis a citromtól a csirke és a krumpli is egy érdekes, friss ízt kap. Számomra inkább keleties hangulatú volt. Mindenesetre érdemes vele egy próbát tenni, kicsit meglepő, de mindenképpen finom!

Azon túl, hogy a hozzávalókat összevágjuk és befűszerezzük, nincs is vele dolgunk, mehet a sütőbe.

 

Görög citromos csirke – Hozzávalók:

60 dkg csirkehús (én csirkemellből csináltam, eredetileg csirkecombokat ír a recept)

1 kg krumpli

50 dkg vöröshagyma (ezt én elhagytam)

4 citrom

2 ek olívaolaj

bazsalikom

bors

 

Görög citromos csirke – Elkészítés:

A csirkemellet felkockázzuk.

3 citrom levét kifacsarjuk, összekeverjük az olajjal és a fűszerekkel, ebbe beleforgatjuk a csirkehúst.

A meghámozott krumplit hasábokra vágjuk. A hagymát is nagyobb darabokra aprítjuk.

Tepsibe szórjuk a krumplit és a hagymát, a tetejére elrendezzük a húst. A maradék citromos lével meglocsoljuk a krumplikat.

A maradék 1 citromot felkarikázzuk és az egész tetejére tesszük.

Alufóliával lefedjük a tepsit.

200 C-ra előmelegített sütőben kb. 3/4 óraig sütjük.

Ezután levesszük az alufóliát és további kb. fél órát sütjük.

A sült citromkarikákkal tálaljuk.

 

Konyhalál Facebook oldal itt található!

 

 

Gorog citromos csirke

 

Gorog citromos csirke

 

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/gorog-citromos-csirke



3 thoughts on “Görög citromos csirke”