Görög citromos csirke
A görög citromos csirkét azoknak ajánlom, akik nyitottak az új ízekre. Ugyanis a citromtól a csirke és a krumpli is egy érdekes, friss ízt kap. Számomra inkább keleties hangulatú volt. Mindenesetre érdemes vele egy próbát tenni, kicsit meglepő, de mindenképpen finom!
Azon túl, hogy a hozzávalókat összevágjuk és befűszerezzük, nincs is vele dolgunk, mehet a sütőbe.
Görög citromos csirke – Hozzávalók:
60 dkg csirkehús (én csirkemellből csináltam, eredetileg csirkecombokat ír a recept)
1 kg krumpli
50 dkg vöröshagyma (ezt én elhagytam)
4 citrom
2 ek olívaolaj
bazsalikom
só
bors
Görög citromos csirke – Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk.
3 citrom levét kifacsarjuk, összekeverjük az olajjal és a fűszerekkel, ebbe beleforgatjuk a csirkehúst.
A meghámozott krumplit hasábokra vágjuk. A hagymát is nagyobb darabokra aprítjuk.
Tepsibe szórjuk a krumplit és a hagymát, a tetejére elrendezzük a húst. A maradék citromos lével meglocsoljuk a krumplikat.
A maradék 1 citromot felkarikázzuk és az egész tetejére tesszük.
Alufóliával lefedjük a tepsit.
200 C-ra előmelegített sütőben kb. 3/4 óraig sütjük.
Ezután levesszük az alufóliát és további kb. fél órát sütjük.
A sült citromkarikákkal tálaljuk.
Konyhalál Facebook oldal itt található!
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/gorog-citromos-csirke
3 thoughts on “Görög citromos csirke”
You must be logged in to post a comment.
Kipróbáltam és szörnyű egy étel! Azoknak a háziasszonyoknak ajánlom CSAK akik kéretlen vendéget akarnak elriasztani a háztól örökre 😀
Kedves Melinda!
Sajnálom, hogy nem ízlett 🙁 Írtam is az elején, hogy nyitottnak kell lenni az új ízekre. Nekem bejött.
Remélem, volt éppen kéretlen vendég a háznál 😉
Ma elkészítettem. Utólag sajnáltam, hogy kissé szűken mértem a hozzávalókat, mert kevésnek bizonyult. Nagyon finom lett, bizonyára sokszor „terítékre” kerül majd.