Csirkemell sonka

Csirkemell sonka

 

Nagyon finom csirkemell sonkát készíthetünk egyszerűen házilag is, így biztos, hogy mindenféle adalékanyagtól mentes lesz, nem lesz benne tartósítószer, sok “E” betû és még az egzotikus hangzású pácsó sem, amit természetesen “cs”-vel kell ejteni, véletlenül sem “c”-vel és “s”-sel 🙂 Csak színhúsból fog állni és a nekünk tetsző fűszerekből.

Nekem annyira megízlett, hogy az első adag – még meleg – kóstolása után rögtön elkezdtem sütni a következő csirkemellet is. Persze az elsőt gyönyörűen tudtam szeletelni, de a fotózáshoz már csak a második jutott grrrr! 🙂

 

Csirkemell sonka – Hozzávalók:

1 egész csirkemell

2 ek olívaolaj

bors

őrölt pirospaprika

 

Csirkemell sonka – Elkészítés:

A csirkemellet besózzuk, borsozzuk és bekenegetjük olívaolajjal.

Tepsibe tesszük és lezárjuk alufóliával.

200 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

Ezután levesszük az alufóliát, pár percig pihentetjük.

Még forrón megszórjuk pirospaprikával úgy, hogy mindenhol befedje a húst.

Kihűtve szépen szeletelhető.

 

Konyhalál Facebook-oldalhoz ide kattintva tudsz csatlakozni!

 

Csirkemell sonka

 

 

Forrás: Nők Lapja 2014. március 5.-i száma



2 thoughts on “Csirkemell sonka”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük