Csirkemell sonka
Nagyon finom csirkemell sonkát készíthetünk egyszerűen házilag is, így biztos, hogy mindenféle adalékanyagtól mentes lesz, nem lesz benne tartósítószer, sok „E” betû és még az egzotikus hangzású pácsó sem, amit természetesen „cs”-vel kell ejteni, véletlenül sem „c”-vel és „s”-sel 🙂 Csak színhúsból fog állni és a nekünk tetsző fűszerekből.
Nekem annyira megízlett, hogy az első adag – még meleg – kóstolása után rögtön elkezdtem sütni a következő csirkemellet is. Persze az elsőt gyönyörűen tudtam szeletelni, de a fotózáshoz már csak a második jutott grrrr! 🙂
Csirkemell sonka – Hozzávalók:
1 egész csirkemell
2 ek olívaolaj
só
bors
őrölt pirospaprika
Csirkemell sonka – Elkészítés:
A csirkemellet besózzuk, borsozzuk és bekenegetjük olívaolajjal.
Tepsibe tesszük és lezárjuk alufóliával.
200 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
Ezután levesszük az alufóliát, pár percig pihentetjük.
Még forrón megszórjuk pirospaprikával úgy, hogy mindenhol befedje a húst.
Kihűtve szépen szeletelhető.
Konyhalál Facebook-oldalhoz ide kattintva tudsz csatlakozni!
Forrás: Nők Lapja 2014. március 5.-i száma
2 thoughts on “Csirkemell sonka”
You must be logged in to post a comment.
Nyami! 🙂 Ez tuti nagyon fincsi lehet! Majd én is kipróbálom. 😀
Nagyon szép!