Gluténmentes mákos muffin
Na, ilyen sütikkel, mint ez vagy a banánkenyér és a mochi azért ki lehet bírni (egy ideig legalábbis biztosan) a tej-, cukor- és (búza)lisztmentességet! Rég dolgoztam ennyire keveset egy sütivel, mint ezzel a gluténmentes mákos muffinnal, két perc alatt elkevered, majd 10-12 perc sütés és kész is. És erre is azt tudom mondani, hogy „mentessége” ellenére nagyon finom! Munkahelyen gyakorta fellépő „éhhalál” esetén életmentő.
Gluténmentes mákos muffin – Hozzávalók:
1 bögre mák
1 bögre rizsliszt
1 bögre víz
2 tojás
2 ek olívaolaj
4 ek nyírfacukor vagy méz
reszelt citrom- vagy narancshéj
Gluténmentes mákos muffin – Elkészítés:
Mindent összekeverünk.
Muffinkapszlikba töltjük és 180 C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt kisütjük.
A papír jobban lejön róla, ha már kihűlt (bár így is ragad a tészta hozzá kicsit).
Konyhalál Facebook-oldalhoz itt tudsz csatlakozni!
Forrás: http://antalvali.com/boszorkanykonyha/glutenmentes-makos-muffin.html
You must be logged in to post a comment.