Banánkenyér – cukor-, tej- és lisztmentes
…és finom!
Ezt azért hangsúlyozom, mert bár pont ilyen „mentes” sütit kerestem, azért voltak előítéleteim az ízével kapcsolatban. De ezek már a múlté! Ez valami nagyon jó! Sok banán, kókusz … egyáltalán nem száraz vagy folytós, inkább „szaftos”, „kérekmégegyszeletet”-es! Szóval még annak is érdemes kipróbálnia, akinek amúgy nem lenne szükséges „mentes” ételt ennie. Ja, és 5 perc alatt összekutyulható. Utána már csak a sütőt kell lesni, bár tulajdonképpen azt sem, mert a sülő banán illata a lakás másik pontján csalhatatlanul jelzi, hogy mindjárt kész a sütink 🙂
Ezzel a sütivel nevezek a SAD! Süss! Alkoss! Díszíts! játék 23. fordulójára, melyet Be Sweet rendez és témája a Kókusz-pókusz!, azaz kókuszos sütemények készítése.
Hozzávalók – Banánkenyér – cukor-, tej- és lisztmentes:
3 érettebb banán (35 dkg a húsa)
20 dkg kókuszreszelék
5 dkg kókuszsír
2 dkg szezámmag
3 tojás
2 dkg szeletelt mandula (én ezt kihagytam)
1 csipet só
fahéj
nálam került bele egy kis marék mazsola is
Elkészítés – Banánkenyér – cukor-, tej- és lisztmentes:
A banán húsát összetörjük villával és a lágy kókuszzsírral összedolgozzuk.
Az összes többi hozzávalóval elkeverjük.
Sütőpapíros őzgerincformába (vagy kalácsformába) öntjük.
220 °C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt kisütjük.
Ha nagyon extrázni akarjuk, akkor a tetejére lehet étcsokit olvasztani 🙂
Konyhalál Facebook oldala itt található! 🙂
Forrás: https://sutemenyeskert.cafeblog.hu/2014/03/11/banankenyer-cukor-liszt-es-tejmentes/
7 thoughts on “Banánkenyér – cukor-, tej- és lisztmentes”
You must be logged in to post a comment.
szia Linda! ez a süti mitől lesz édes? csak a banántól? köszi! Julis 🙂
Igen, csak a banántól (érdemes érettebbet választani), de nem igényel több cukrot. Ja, meg a mazsolától, ha szeretitek, de az eredeti receptben az nem szerepelt. Nóri is tesztelte már, neki is bejött 🙂
mazsolát nem csípem…na de nem baj, ott a mandula vagy más aszalt gyümölcs. köszi a választ 🙂
tápióka nem kell bele? 🙂
Nem 🙂
Hát ha ezt 45percig sütöttem volna 220 fokon, egy nagy széndarabot kaptam volna. 25perc után éreztem az égett szagot, a teteje teljesen odakozmált 🙁
Nekem ennyi kellett hozzá, nem légkeveréses sütőm van és inkább lejjebb rakom, hogy ne égjen meg a teteje. Sajnálom, hogy neked nem sikerült.