Banánkenyér – cukor-, tej- és lisztmentes

Banánkenyér

 

…és finom!

Ezt azért hangsúlyozom, mert bár pont ilyen “mentes” sütit kerestem, azért voltak előítéleteim az ízével kapcsolatban. De ezek már a múlté! Ez valami nagyon jó! Sok banán, kókusz … egyáltalán nem száraz vagy folytós, inkább “szaftos”, “kérekmégegyszeletet”-es! Szóval még annak is érdemes kipróbálnia, akinek amúgy nem lenne szükséges “mentes” ételt ennie. Ja, és 5 perc alatt összekutyulható. Utána már csak a sütőt kell lesni, bár tulajdonképpen azt sem, mert a sülő banán illata a lakás másik pontján csalhatatlanul jelzi, hogy mindjárt kész a sütink 🙂

 

Ezzel a sütivel nevezek a SAD! Süss! Alkoss! Díszíts! játék 23. fordulójára, melyet Be Sweet rendez és témája a Kókusz-pókusz!, azaz kókuszos sütemények készítése.

 

Hozzávalók – Banánkenyér – cukor-, tej- és lisztmentes:

3 érettebb banán (35 dkg a húsa)

20 dkg kókuszreszelék

5 dkg kókuszsír

2 dkg szezámmag

3 tojás

2 dkg szeletelt mandula (én ezt kihagytam)

1 csipet só

fahéj

nálam került bele egy kis marék mazsola is

 

Elkészítés – Banánkenyér – cukor-, tej- és lisztmentes:

A banán húsát összetörjük villával és a lágy kókuszzsírral összedolgozzuk.

Az összes többi hozzávalóval elkeverjük.

Sütőpapíros őzgerincformába (vagy kalácsformába) öntjük.

220 °C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt kisütjük.

Ha nagyon extrázni akarjuk, akkor a tetejére lehet étcsokit olvasztani 🙂

 

Konyhalál Facebook oldala itt található! 🙂 

 

 

Banánkenyér lisztmentes tojásmentes cukormentes

 

Forrás: https://sutemenyeskert.cafeblog.hu/2014/03/11/banankenyer-cukor-liszt-es-tejmentes/



7 thoughts on “Banánkenyér – cukor-, tej- és lisztmentes”

    • Igen, csak a banántól (érdemes érettebbet választani), de nem igényel több cukrot. Ja, meg a mazsolától, ha szeretitek, de az eredeti receptben az nem szerepelt. Nóri is tesztelte már, neki is bejött 🙂

  • mazsolát nem csípem…na de nem baj, ott a mandula vagy más aszalt gyümölcs. köszi a választ 🙂

  • Hát ha ezt 45percig sütöttem volna 220 fokon, egy nagy széndarabot kaptam volna. 25perc után éreztem az égett szagot, a teteje teljesen odakozmált 🙁

    • Nekem ennyi kellett hozzá, nem légkeveréses sütőm van és inkább lejjebb rakom, hogy ne égjen meg a teteje. Sajnálom, hogy neked nem sikerült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük