Banánkenyér – cukor-, tej- és lisztmentes

Banánkenyér

 

…és finom!

Ezt azért hangsúlyozom, mert bár pont ilyen „mentes” sütit kerestem, azért voltak előítéleteim az ízével kapcsolatban. De ezek már a múlté! Ez valami nagyon jó! Sok banán, kókusz … egyáltalán nem száraz vagy folytós, inkább „szaftos”, „kérekmégegyszeletet”-es! Szóval még annak is érdemes kipróbálnia, akinek amúgy nem lenne szükséges „mentes” ételt ennie. Ja, és 5 perc alatt összekutyulható. Utána már csak a sütőt kell lesni, bár tulajdonképpen azt sem, mert a sülő banán illata a lakás másik pontján csalhatatlanul jelzi, hogy mindjárt kész a sütink 🙂

 

Ezzel a sütivel nevezek a SAD! Süss! Alkoss! Díszíts! játék 23. fordulójára, melyet Be Sweet rendez és témája a Kókusz-pókusz!, azaz kókuszos sütemények készítése.

 

Hozzávalók – Banánkenyér – cukor-, tej- és lisztmentes:

3 érettebb banán (35 dkg a húsa)

20 dkg kókuszreszelék

5 dkg kókuszsír

2 dkg szezámmag

3 tojás

2 dkg szeletelt mandula (én ezt kihagytam)

1 csipet só

fahéj

nálam került bele egy kis marék mazsola is

 

Elkészítés – Banánkenyér – cukor-, tej- és lisztmentes:

A banán húsát összetörjük villával és a lágy kókuszzsírral összedolgozzuk.

Az összes többi hozzávalóval elkeverjük.

Sütőpapíros őzgerincformába (vagy kalácsformába) öntjük.

220 °C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt kisütjük.

Ha nagyon extrázni akarjuk, akkor a tetejére lehet étcsokit olvasztani 🙂

 

Konyhalál Facebook oldala itt található! 🙂 

 

 

Banánkenyér lisztmentes tojásmentes cukormentes

 

Forrás: https://sutemenyeskert.cafeblog.hu/2014/03/11/banankenyer-cukor-liszt-es-tejmentes/



7 thoughts on “Banánkenyér – cukor-, tej- és lisztmentes”