Piadina – olasz lepénykenyér
A piadina az olasz Emilia-Romagna tartományban élők hagyományos nemzeti eledele. Népszerűségét a sokszínűségének köszönheti, hiszem nemcsak különféle sós dolgokkal töltik meg, hanem akár édesekkel is, mint lekvár vagy nutella. Szóval bármit találsz a hűtőben, tedd bele, kóstold meg! 🙂 A maradékokat is kiválóan el lehet tüntetni vele.
A Blogkóstoló 15. fordulójában, melynek házigazdája SüniSüti, páromul Káosz Kapitányt és az ő konyháját kaptam, azaz tőle kellett valamit főznöm/sütnöm. Tőle választottam a piadináját, melyet én most csak tejföllel és reszelt sajttal töltöttem, így is nagyon finom volt.
Piadina – Hozzávalók:
40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 ek dizsnózsír (nálam vaj)
2,25 dl víz
1 tk cukor
1 csipet só
Piadina – Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk.
A többi hozzávalóval összekeverjük, összegyúrjuk, 5 percig dagasztjuk.
Fél óráig kelesztjük, ezalatt kétszeresére nő a tészta.
Majd átgyúrjuk a tésztát és 8 egyenlő részre osztjuk.
Nagyon vékonyra, köralakúra nyújtjuk.
Forró serpenyőben (nem kell olaj) mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük.
Konyhalál Facebook oldalhoz itt tudsz csatlakozni! 🙂
1 thought on “Piadina – olasz lepénykenyér”
You must be logged in to post a comment.
Jópofa étel 🙂