Céklás diós pogácsa – A nagy céklavacsora 3.
Ha már céklapörkölt és céklás brownie … nem bírtam leállni és mindent összecékláztam 🙂
Így lett a sima diós pogácsából rózsaszínes céklás és egy részéből zöldes színű tökmaglisztes is.
A sült dió iszonyat finom rajta, én a tésztájába is raktam pluszban egy jó adagot.
Hozzávalók:
10 dkg finomliszt (a tökmaglisztesnél 5 dkg finomliszt + 5 dkg tökmagliszt)
20 dkg rétesliszt
25 dkg vaj vagy margarin
10 dkg resztelt sajt
5 dkg apróra vágott vagy reszelt cékla
50-10 dkg darabos pirított dió (elhagyható, de inkább tegyétek bele! :))
a tetejére:
5 dkg reszelt sajt
8 dkg darabos dióbél
1 tojás
Elkészítés:
A hozzávalókat jól összegyúrjuk és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és téglalapokat vágunk belőle.
A tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és dióval.
Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
2 thoughts on “Céklás diós pogácsa – A nagy céklavacsora 3.”
You must be logged in to post a comment.
Sütőtök a cékla helyett??
Hmm, az is „tök jó” ötlet, lehet növelni a színskálát! 🙂