Céklás brownie – A nagy céklavacsora 2.
A nagy céklavacsora céklapörkölt utáni (előtti, közbeni) eleme a céklás brownie lett. A céklától a barna mellett a tésztában előjön a pirosas szín is, de az íze nem érződik, mint ahogy a cukkinis süteményben sem a cukkininak, csak puhábbá, szaftosabbá teszi.
Gyorsan fogy 😀
Hozzávalók (20×30 cm-es tepsihez) – Céklás brownie:
150 g főtt, reszelt cékla
150 g étcsoki
100 g vaj
80 g Xukor nyírfacukor
2 tojás
80 g liszt
1 marék dió
Elkészítés – Céklás brownie:
A céklát megmossuk és héjastul, egészben puhára főzzük. Nekem nagy céklánál kb. 1 óra volt.
Megpucoljuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.
A vajat és a csokit vízgőz felett felolvasztjuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a céklát, majd a lisztet, végül a kihűlt csokis-vajas masszát.
Kicsit keverünk rajta (ha túl sokat keverünk, a tészta kemény lesz) és kivajazott vagy sütőpapíros formába tesszük.
A tetejét megszórjuk dióval.
180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A közepe maradjon egy kicsit lágy.
2 thoughts on “Céklás brownie – A nagy céklavacsora 2.”
You must be logged in to post a comment.
Jön ez még nálam is terítékre! Nagggyon tetszik! :-))
Egy ideje szemezek ezzel a céklás brownieval, nagyon ideje lenne kipróbálnom… 🙂