Mogyoróvajas-banános zabpehely

 

mogyorovajas-bananos zabpehely

 

A mogyoróvajas-banános zabpehely mostanában a kedvenc reggelim. Sőt, édesség gyanánt is szoktam fogyasztani. 

Amikor először megkóstoltam a mogyoróvaj-banán kombót, nem nyűgözött le túlságosan, de aztán valamiért tettem vele még egy próbát és ott „lett végem”. 

Receptnek túlzás is nevezni, amit leírok, inkább egy ötlet (ami azért sokszor többet is jelent, mint egy recept, mert legtöbbször ötlethiányban szenvedünk)

 

Hozzávalók – Mogyoróvajas-banános zabpehely:

8-10 dkg zabpehely

1 érettebb banán

1 ek mogyoróvaj

1 csapott ek chia mag

fél ek lenmag

 

Elkészítés – Mogyoróvajas-banános zabpehely:

1 banánt 1 evőkanál mogyoróvajjal villával összetörünk, összekeverünk. 

Hozzákeverjük a zabpelyhet, ízlés szerint a chia magot, lenmagot és ehetjük is.

Én a crunchy, azaz darabos mogyoróvajat szeretem jobban és az utóbbi időszakban a nagyszemű zabpelyhet, de ez ízlés kérdése.

 

Olvasd el ezeket is:

10 ok a zabpehely fogyasztására

Zabszelet csak 3 hozzávalóból

Egészséges müzliszelet házilag

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

mogyorovajas-bananos zabpehely