Egészséges müzliszelet házilag
Ha ezt megkóstoljátok, dobtok egy hátast! Nagggggggyon finom!
Otthon is könnyen készíthetünk müzliszeletet, csak pár hozzávaló, de pont olyan lesz, ahogy Te szereted!
Én szeretem a bolti müzliszeleteket is, általában van a táskámban egy-egy darab, a hirtelen rámtörő éhség ellen hatásos. Na, de azok meg sem közelítik azt, ami most nálam készült. Ráadásul ez töményebb is, azt hiszem, a boltban kaphatóknál a gyárakban különösen ügyelnek arra, hogy a levegőnek is hagyjanak helyet a müzlidarabok között 😀
A receptet Xsaránál találtam, akinél a blogkóstoló apropójából jártam. Annyiban átalakítottam, hogy tettem bele mogyorólisztet is, ez nagyon jó választás volt, legerősebben a pirított dió íze érvényesül, utána pedig a mogyoróé. Nem beszélek többet róla, próbáljátok ki és meglátjátok!
Müzliszelet házilag – Hozzávalók:
100 g zabpehely
20 g szezámmag
50 g aszalt gyümölcs – nálam mazsola és datolya
30 g pirított, apróra vágott dió
140 g méz
2-3 ek mogyoróliszt (ez akár elhagyható)
Müzliszelet házilag – Elkészítés:
A szezámmagot és a diót megpirítjuk (a dió pirítását még véletlenül se hagyjuk ki, extra finom lesz!).
A diót és az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat.
A mézet felmelegítjük és összekeverjük a többi dologgal.
Egy kisebb formát/dobozt (nálam egy őzgerincforma nagyságú, de egyenes aljú forma volt) kibélelünk sütőpapírral, ebbe kanalazzuk a masszát.
Ezután nedves kézzel jól lenyomogatjuk egyenletes vastagságúra. Közben lehet többször bevizezni a kezünket, így nem ragad rá.
Jó fél napig hagyjuk szikkadni. Ezután késsel darabolhatjuk.
Én az oldalukra állítva is hagytam egy darabig száradni őket.
Ez is ízleni fog: sárgabararackos zabszelet
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához!
1 thought on “Egészséges müzliszelet házilag”
You must be logged in to post a comment.
Nagyon szeretem a műzli szeletet ezért nagyon örülök ennek a receptnek.Jól néz ki kifogom próbálni és olcsó is.Köszönöm szépen.