Ropogós csirkeszárnyak sült almával, rizzsel – hóvégi kedvenc
Filléres finomság! A csirkeszárny, az alma és a rizs az olcsó hozzávalók kategóriájába tartozik, mégis mennyei ebédet össze lehet belőlük hozni.
Itt kell megemlítenem Móni barátnőmet, aki mesélte, hogy milyen finom csirkeszárnyakat sütött magának, hát nekem is meghozta a kedvem, azóta ez már egymás után a 3. nagy adag! 🙂
Ropogós csirkeszárnyak sült almával, rizzsel – Hozzávalók:
0,5 kg csirkeszárny (én csirkeszárnyközepet vettem, szerintem az a legfinomabb rész) – 2-3 főre
fél ek pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
só, bors, olaj
0,5 kg alma
rizs (kb. 8-10 dkg fejenként)
Ropogós csirkeszárnyak sült almával, rizzsel – Elkészítés:
A fokhagymát összenyomjuk. Összekeverjük a sóval, borssal, paprikával és olajjal.
A megmosott húsokat bekenjük a páccal, állhat is benne pár órát.
Az almákat négybevágjuk és kimagozzuk.
Tepsibe tesszük a szárnyakat.
200 °C-on sütjük kb. egy fél órát. Kb. félidőben mellédobjuk az almaszeleteket.
Miközben sül a hús és az alma, megfőzzük a rizst is.
Konyhalál Facebook-oldalát itt találod!
Forrás: http://terezakonyha.bloglap.hu/cikkek/ropogos-csirkeszarny-39196/
You must be logged in to post a comment.