Ropogós csirkeszárnyak sült almával, rizzsel – hóvégi kedvenc

ropogos csirkeszarny

 

 

Filléres finomság! A csirkeszárny, az alma és a rizs az olcsó hozzávalók kategóriájába tartozik, mégis mennyei ebédet össze lehet belőlük hozni.

Itt kell megemlítenem Móni barátnőmet, aki mesélte, hogy milyen finom csirkeszárnyakat sütött magának, hát nekem is meghozta a kedvem, azóta ez már egymás után a 3. nagy adag! 🙂

 

 

Ropogós csirkeszárnyak sült almával, rizzsel – Hozzávalók:

0,5 kg csirkeszárny (én csirkeszárnyközepet vettem, szerintem az a legfinomabb rész) – 2-3 főre

fél ek pirospaprika

2 gerezd fokhagyma

só, bors, olaj

0,5 kg alma

rizs (kb. 8-10 dkg fejenként)

 

Ropogós csirkeszárnyak sült almával, rizzsel – Elkészítés:

A fokhagymát összenyomjuk. Összekeverjük a sóval, borssal, paprikával és olajjal.

A megmosott húsokat bekenjük a páccal, állhat is benne pár órát.

Az almákat négybevágjuk és kimagozzuk.

Tepsibe tesszük a szárnyakat.

200 °C-on sütjük kb. egy fél órát. Kb. félidőben mellédobjuk az almaszeleteket.

Miközben sül a hús és az alma, megfőzzük a rizst is.

 

 

Konyhalál Facebook-oldalát itt találod!

 

ropogos csirkeszarny

 

ropogos csirkeszarny

 

 

Forrás: http://terezakonyha.bloglap.hu/cikkek/ropogos-csirkeszarny-39196/