Tökmag pesto
A tökmag pesto “tök” egészséges hozzávalókból „tök” finom rágcsálnivaló, illetve ahhoz kence, ami akár a zöldségeket, akár a pirítóst is feldobja.
Tökmag pesto – Hozzávalók:
3 ek tökmagliszt (tökmagőrlemény)
5 ek tökmag- vagy olívaolaj
kb 2 dl víz
1 gerezd fokhagyma
pár szem dió
3-4 tk szezámmag
1 kis csokor metélőhagyma/vöröshagyma apróra vágva
oregánó, bazsalikom ízlés szerint
Tökmag pesto – Elkészítés:
A tökmaglisztet kikeverjük az olajjal, majd hozzákeverjük a vizet. A vizet érdemes több részletben adagolni, a tökmagliszt jól megszívja magát vele, szükség esetén lehet a végén is adni hozzá, ha nem érezzük eléggé folyósnak a kencénket.
A hagymát, fokhagymát és diót apróra vágva beleszórjuk a szezámmaggal együtt.
Pár óráig a hűtőben érleljük.
Konyhalál Facebook-oldal itt!
Forrás: http://szanikonyhaja.blogspot.hu/2014/04/tokmagliszt-pesto.html