Tökmag pesto

Tokmag pesto

 

A tökmag pesto “tök” egészséges hozzávalókból „tök” finom rágcsálnivaló, illetve ahhoz kence, ami akár a zöldségeket, akár a pirítóst is feldobja.

 

Tökmag pesto – Hozzávalók:

3 ek tökmagliszt (tökmagőrlemény)

5 ek tökmag- vagy olívaolaj

kb 2 dl víz

1 gerezd fokhagyma

pár szem dió

3-4 tk szezámmag

1 kis csokor metélőhagyma/vöröshagyma apróra vágva

oregánó, bazsalikom ízlés szerint

 

Tökmag pesto – Elkészítés:

A tökmaglisztet kikeverjük az olajjal, majd hozzákeverjük a vizet. A vizet érdemes több részletben adagolni, a tökmagliszt jól megszívja magát vele, szükség esetén lehet a végén is adni hozzá, ha nem érezzük eléggé folyósnak a kencénket.

A hagymát, fokhagymát és diót apróra vágva beleszórjuk a szezámmaggal együtt.

Pár óráig a hűtőben érleljük.

 

 

Konyhalál Facebook-oldal itt!

 

 

Tokmag pesto

Tokmag pesto

 

 

Forrás: http://szanikonyhaja.blogspot.hu/2014/04/tokmagliszt-pesto.html