Mézes-chilis csirkemell krumplipürével
Egyszerre csíp és édeskés, pikáns, de csak annyira, mint amennyire te akarod.
Egyszerű hozzávalói és a gyors elkészítése miatt a család új kedvence lehet.
Hozzávalók – Mézes-chilis csirkemell krumplipürével:
szószhoz:
2 ek szójaszósz
2 kisebb citrom leve
2 ek ketchup
2 ek GaBko chili szósz (adagold ízlés szerint)
2 ek méz
2 ek szezámmag
csirkemellhez:
0,5 kg csirkemell
1 ek liszt
1 dl tej
1 ek keményítő
só
bors
kevés olaj a sütéshez
krumplipüréhez:
40 dkg krumpli
10 dkg vaj
1 tk só
1,5 dl tej
1 gerezd fokhagyma
1 csipet szerecsendió
Elkészítés – Mézes-chilis csirkemell krumplipürével:
Csirke:
A szószhoz összekeverjük a hozzávalókat.
Egy tálban összekeverjük a tejet, a keményítőt, a lisztet, sót, borsot.
A csirkemellet kisebb csíkokra vágjuk, majd beleforgatjuk a lisztes masszába.
Kevés olajon közepesen forró serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk a csirkemellet.
Ezután hozzáöntjük a szószt és pár percig tovább pirítjuk.
Krumplipüré:
A krumplit meghámozzuk és kockákra vágjuk.
Sós vízben feltesszük főzni.
Ha megpuhult, leszűrjük.
Összetörjük krumplinyomóval, hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát, a vajat és a reszelt szerecsendiót.
A tejet ízlés szerint apránként adagoljuk hozzá a kívánt állagig. (Én alig raktam bele, mert nem szeretem nagyon lágyan.)
Még több csirkés receptért kattints ide!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
You must be logged in to post a comment.