Mézes-chilis csirkemell krumplipürével

Mezes-chilis csirkemell

 

Egyszerre csíp és édeskés, pikáns, de csak annyira, mint amennyire te akarod.

Egyszerű hozzávalói és a gyors elkészítése miatt a család új kedvence lehet.

 

Hozzávalók – Mézes-chilis csirkemell krumplipürével:

Mezes-chilis csirkemell

szószhoz:

2 ek szójaszósz

2 kisebb citrom leve

2 ek ketchup

2 ek GaBko chili szósz (adagold ízlés szerint)

2 ek méz

2 ek szezámmag

csirkemellhez:

0,5 kg csirkemell

1 ek liszt

1 dl tej

1 ek keményítő

bors

kevés olaj a sütéshez

krumplipüréhez:

40 dkg krumpli

10 dkg vaj

1 tk só

1,5 dl tej

1 gerezd fokhagyma

1 csipet szerecsendió

 

Elkészítés – Mézes-chilis csirkemell krumplipürével:

Csirke:

A szószhoz összekeverjük a hozzávalókat.

Egy tálban összekeverjük a tejet, a keményítőt, a lisztet, sót, borsot.

A csirkemellet kisebb csíkokra vágjuk, majd beleforgatjuk a lisztes masszába.

Kevés olajon közepesen forró serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk a csirkemellet.

Ezután hozzáöntjük a szószt és pár percig tovább pirítjuk.

Krumplipüré:

A krumplit meghámozzuk és kockákra vágjuk.

Sós vízben feltesszük főzni.

Ha megpuhult, leszűrjük.

Összetörjük krumplinyomóval, hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát, a vajat és a reszelt szerecsendiót.

A tejet ízlés szerint apránként adagoljuk hozzá a kívánt állagig. (Én alig raktam bele, mert nem szeretem nagyon lágyan.)

 

Még több csirkés receptért kattints ide!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

Mezes-chilis csirkemell

Mezes-chilis csirkemell

Mezes-chilis csirkemell



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük