Mákhabos pohárkrém

 

Könnyed desszert, ami egy kicsit édes, egy kicsit fanyar, ami gyorsan elkészíthető és ugyanolyan gyorsan el is tüntethető…

 

Mákhabos pohárkrém hozzávalók:

2 dl jéghideg tejszín

5 dkg porcukor

10 dkg darált mák

15 dkg mascarpone

egy narancs lereszelt héja

 

Mákhabos pohárkrém elkészítés:

A jó hideg tejszínt habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a porcukrot.

A mákot elkeverjük a mascarponéval és a reszelt narancshéjjal (ebből hagyjunk egy kicsit a kész krém tetejére is).

Óvatosan összeforgatjuk a mákos krémet a habbal.

Ha nagyon szépet akarsz csinálni, akkor tedd habzsákba és nyomd poharakba, ha nincs kedved, akkor kanalazd tálkákba nagyjából egyenletesen.

Kínáld narancsdarabokkal, egyrészt, mert baromi jól mutat, másrészt meg nagyon finom is.

 

 

A mákimádóknak íme még néhány mákos recept!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!

 

 

Recept: https://www.sugarfreedots.hu/2019/12/makhabos-poharkrem.html



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük