Zserbó palacsinta

Zserbo palacsinta

 

Bejgli, zserbó, szaloncukor… nincs karácsony nélkülük, hiányolnánk, ha valamelyik kimaradna az ünnepi menüből.

De azt gondolom, hogy ha felkínálnánk a választás lehetőségét a vendégeknek, családnak, hogy válassz: bejgli vagy palacsinta, akkor nagy százalékban ez utóbbit választanák, ha ünnepi édesség, ha nem, ha gyakrabban jutunk hozzá, ha nem.

De ha a zserbó vagy palacsinta kérdést tennénk fel, nem is feltétlenül kellene választani, a zserbó palacsinta egyszerre mindkettő, 2in1!

 

Zserbó palacsinta hozzávalók:

palacsintatészta:

20 dkg liszt

2 ek cukor

1 tojás

1,5 dl tej

3 dl szénsavas ásványvíz (vagy szóda)

3 ek Vénusz étolaj

egy kisebb citrom lereszelt héja

töltelékhez:

10 dkg sárgabaracklekvár

10 dkg darált dió

ha valaki ennél édesebben szeretné, tehet bele még porcukrot, de szerintem nem szükséges

tetejére:

10 dkg csoki

sütéshez:

0.5 dl Vénusz étolaj

 

Zserbó palacsinta elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük.

Palacsintasütőben kisebb evőkanálnyi étolajat forrósítunk.

Egy merőkanálnyi tésztát eloszlatunk a serpenyőben, pár perc alatt megsütjük az egyik, majd a másik oldalát.

Ezt ismételhetjük addig, amíg el nem fogy a tésztánk.

A töltelékhez összekeverjük a lekvárt és a darált diót, ezt betöltjük a palacsintákba és szorosan összetekerjük őket. Lehet akár háromszögre is hajtani.

A csokit vízgőz felett felolvasztjuk és egy evőkanál segítségével csíkokat húzunk a palacsinták tetejére.

 

Ha neked is jöhet a palacsinta bármilyen formában és bármilyen alkalomra, nézd meg az összes palacsinta receptemet!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

Zserbo palacsinta

Zserbo palacsinta