Zserbó palacsinta
Bejgli, zserbó, szaloncukor… nincs karácsony nélkülük, hiányolnánk, ha valamelyik kimaradna az ünnepi menüből.
De azt gondolom, hogy ha felkínálnánk a választás lehetőségét a vendégeknek, családnak, hogy válassz: bejgli vagy palacsinta, akkor nagy százalékban ez utóbbit választanák, ha ünnepi édesség, ha nem, ha gyakrabban jutunk hozzá, ha nem.
De ha a zserbó vagy palacsinta kérdést tennénk fel, nem is feltétlenül kellene választani, a zserbó palacsinta egyszerre mindkettő, 2in1!
Zserbó palacsinta hozzávalók:
palacsintatészta:
20 dkg liszt
2 ek cukor
1 tojás
1,5 dl tej
3 dl szénsavas ásványvíz (vagy szóda)
3 ek Vénusz étolaj
egy kisebb citrom lereszelt héja
töltelékhez:
10 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg darált dió
ha valaki ennél édesebben szeretné, tehet bele még porcukrot, de szerintem nem szükséges
tetejére:
10 dkg csoki
sütéshez:
0.5 dl Vénusz étolaj
Zserbó palacsinta elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük.
Palacsintasütőben kisebb evőkanálnyi étolajat forrósítunk.
Egy merőkanálnyi tésztát eloszlatunk a serpenyőben, pár perc alatt megsütjük az egyik, majd a másik oldalát.
Ezt ismételhetjük addig, amíg el nem fogy a tésztánk.
A töltelékhez összekeverjük a lekvárt és a darált diót, ezt betöltjük a palacsintákba és szorosan összetekerjük őket. Lehet akár háromszögre is hajtani.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk és egy evőkanál segítségével csíkokat húzunk a palacsinták tetejére.
Ha neked is jöhet a palacsinta bármilyen formában és bármilyen alkalomra, nézd meg az összes palacsinta receptemet!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
You must be logged in to post a comment.