Almás kelt palacsinta

Almas kelt palacsinta

 

Az almás kelt palacsinta egy szuper opció, ha palacsintára vágynál, ha almás édességre vágynál, ha valami könnyed nassolnivalóra vágynál, ha kelt tésztás sütire vágynál, egyszóval bármikorra.

Az almareszelés miatt valamivel macerásabb, mint a sima palacsinta, de ezt bocsássuk meg neki, megéri néha reszelgetni az egy-egy tekerős változat között!

 

Almás kelt palacsinta – hozzávalók:

250 g finomliszt

1 dl tej

3 dkg vaj

2 db tojás

2 dkg friss élesztő

5 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 ek citromlé

2 nagy db alma

olaj a sütéshez

 

Almás kelt palacsinta – elkészítés:

A tejet a vajjal egy edényben langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A liszthez öntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a többi hozzávalót (az alma kivételével), és sima tésztává keverjük.

Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük és a palacsintamasszához keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percig állni hagyjuk.

Kevés olajat forrósítunk egy serpenyőben és kb. 1-1 evőkanál tésztát teszünk bele, amit a kanálnak a hátával nagyjából 1 cm vastagra lapítunk és közben kör alakúra igazítjuk.

Oldalanként kb. 2 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Megszórhatjuk fahéjas porcukorral, adhatunk hozzá vaníliafagyit vagy -öntetet, de önmagában is nagyon finom.

 

Mindig palacsintát ennél? Nézd át az összes palacsintareceptemet!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Almas kelt palacsinta