Gombával rakott krumpli
A rakott krumpli az egyik kedvenc ételem. Egy dolgot nem szeretek igazán benne, az a kolbász megsütve. A tojást meg kerülnöm kell. Gomba pedig mindig jöhet. Ez a fajta gombával rakott krumpli pont ennyivel másabb a hagyományoshoz képest.
Gombával rakott krumpli – Hozzávalók:
15 dkg csiperke gomba
50 dkg krumpli
1,5 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
só
bors
Gombával rakott krumpli – Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kb fél cm vastag szeletekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük.
Egy tűzálló tájat kivajazunk.
A krumpli harmadát az aljára fektetjük, sózzuk, borsozzuk.
Rászeleteljük a gomba felét, majd újabb réteg krumpli, gomba és a tetejére megint krumpli. Sózzuk, borsozzuk.
Meglocsoljuk tejszínnel.
190 C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
A gyönyörű gombákat a Bio-Fungi Kft. biztosította.
Forrás: https://gasztroabc.hu/recept/9794_gombaval-rakott-krumpli/
7 thoughts on “Gombával rakott krumpli”
You must be logged in to post a comment.
én a káposztás tésztához használatos, borsos,cukros
dinsztelt káposztával rakok középre egy sort
A rakottkrumpli az szent dolog.Ne használd az elnevezést más ételekhez.Ez rakott gomba.RAKOTTKRUMPLIFOREVÖR.Kolbásszal.Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Ez krumpli, gombával rakva, mint ahogy a cím is jelzi. Nem rakott krumpli. Nem gondoltam, hogy ez ilyen bonyolult.
Így van. Sok kolbásszal, tojással, és még több tejföllel. Rengeteg tejföllel!!!!!!
Drágám, ez nem rakott krumpli, mint ahogyan Litowskt írta, ez egy síma tepsis burgonya, gombával. Tejföl, tojás, és kolbász nélkül ez semmi. Azért jó étvágyat kívánok!
Javaslom, hogy próbáljuk meg értelmezni a címet. Ez nem gombás rakott krumpli, hanem krumpli gombával „rakva”. Drágám.
Azt hittem, Stahl balkáni kolbászos-gombás krumplijához hasonló lesz, de nem 🙂 Elmentettem a receptet, szeretem az új ízeket 🙂