Gombával rakott krumpli

gombaval rakott krumpli

 

 

A rakott krumpli az egyik kedvenc ételem. Egy dolgot nem szeretek igazán benne, az a kolbász megsütve. A tojást meg kerülnöm kell. Gomba pedig mindig jöhet. Ez a fajta gombával rakott krumpli pont ennyivel másabb a hagyományoshoz képest. 

 

Gombával rakott krumpli – Hozzávalók:

15 dkg csiperke gomba

50 dkg krumpli

1,5 dl főzőtejszín

2 gerezd fokhagyma

2 dkg vaj

bors

 

Gombával rakott krumpli – Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, kb fél cm vastag szeletekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük.

Egy tűzálló tájat kivajazunk.

A krumpli harmadát az aljára fektetjük, sózzuk, borsozzuk.

Rászeleteljük a gomba felét, majd újabb réteg krumpli, gomba és a tetejére megint krumpli. Sózzuk, borsozzuk.

Meglocsoljuk tejszínnel.

190 C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

gombaval rakott krumpli

A gyönyörű gombákat a Bio-Fungi Kft. biztosította.

gombaval rakott krumpli

 

Forrás: https://gasztroabc.hu/recept/9794_gombaval-rakott-krumpli/



7 thoughts on “Gombával rakott krumpli”