Gombafasírt sütőben sütve
A gomba remek alapanyag, rendkívül sokféle ételben, ételhez használhatjuk. Lehet belőle leves, köret, főétel vagy különleges ízt adó plusz is. A böjti időszakban is segítségünkre lehet a mindennapos „mit főzzek ma?” kérdés eldöntésében.
Most fasírtot készítettem belőle, méghozzá olyat, ami sütőben is süthető, így nem lengi be az olajszag a lakást.
Hozzávalók – Gombafasírt sütőben sütve:
50 dkg gomba (én laskagombát használtam)
közepes fej hagyma
kevés olaj
1 tojás
zsemlemorzsa
kakukkfű
só
Elkészítés – Gombafasírt sütőben sütve:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt gombát és szintén megpároljuk.
Ha már langyosra hűlt, késes robotgépbe rakjuk, hozzáadjuk a tojást, sót és kakukkfüvet és összedaraboljuk. Szerintem nem kell teljesen pépesre, jól esik evés közben a kisebb gombadarabokkal találkozni.
Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amennyivel formázható lesz, majd a külsejét zsemlemorzsába forgatjuk. Én „egyfalatos” fasírtokat készítettem, az egyszerűség kedvéért, illetve, hogy hamar megsüljenek.
Sütőpapíros tepsiben kisütjük.
Szereted a gombát? A gombás receptjeimet itt találod!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
A recepthez a gombát a Bio-Fungi Kft. biztosította.
You must be logged in to post a comment.