Rakott gomba – egyszerű és gyors recept
Nézelődtem a neten, hogy mit is csinálhatnék gombából, ami még nem volt és egyszerű, így láttam meg a rakott gombát. Meglepett, hogy kiflivel készül, én valamilyen tésztára számítottam (persze van olyan változat is), de miért is ne, és így valamennyire gyorsabb is az étel.
Ebédre egy tartalmasabb leves után vagy meleg vacsoraként ajánlom.
Rakott gomba – Hozzávalók:
6 db kifli
20 dkg gomba (nálam déli tőkegomba)
20 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
2 dl tej
2 dkg vaj
só
bors
Rakott gomba – Elkészítés:
Egy jénai tálat vagy kisebb tepsit kikenünk vajjal.
A gombát felszeleteljük és megpároljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A kifliket felszeleteljük és tejbe mártás után egy réteget lerakunk a tálba.
Erre mehet a gomba és a tejföl kisebb része, majd a másik réteg kifli.
Rásimítjuk egyenletesen a tejfölt.
Megszórjuk reszelt sajttal.
Aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
A gombát a Bio-Fungi Kft. biztosította, a gombatermesztésről bővebben ebben a bejegyzésben olvashattok.
Forrás: http://receptneked.hu/egytaletelek/rakott-gomba/
You must be logged in to post a comment.