Pikáns laskagombakrém
Láttatok már sárga laskagombát? Én pár hónapja találkoztam vele először és most volt az első alkalom a kóstolásban is. A fehér laska „gumisabb”, rugalmasabb húsú, a sárga viszont nagyon könnyű szerkezetű, érintésre is szinte törik. Hazaszállítás után nem is sikerült egyben szépen lefényképeznem a „csokrot”, de azért a képeken látszódik, milyen szép színe van.
A gomba továbbra is jöhet nálam minden formában. Most egy gombás szendvicskrémet próbáltam ki. Ez a laskagombakrém is gyorsan elkészíthető és mivel hidegen is lehet fogyasztani, előkészíthetjük jó előre pl. egy vendégség esetén vagy akár a családnak vacsorára.
Laskagombakrém – Hozzávalók:
50 dkg laskagomba
5 szál újhagyma
5 ek olívaolaj
1,5 tk mustár
2 dl tejszín
só
bors
Laskagombakrém – Elkészítés:
A gombát felszeleteljük, az újhagymát felkarikázzuk.
A felhevített olajba beleszórjuk a hagymát, majd a gombát és megpirítjuk.
A tűzről levéve hozzákeverjük a mustárt, tejszínt, sót és borsot.
Majd közepes lángon 2-3 percig főzzük, amíg a tejszín besűrűsödik.
Hidegen, pirítóssal tálaljuk vagy melegen tésztával, rizzsel.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Gombafüggő vagyok. A „dílerem” ezúttal is a Bio-Fungi Kft. 🙂
Forrás: Kulináris világ
You must be logged in to post a comment.