Pikáns laskagombakrém

laskagombakrem

 

 

Láttatok már sárga laskagombát? Én pár hónapja találkoztam vele először és most volt az első alkalom a kóstolásban is. A fehér laska „gumisabb”, rugalmasabb húsú, a sárga viszont nagyon könnyű szerkezetű, érintésre is szinte törik. Hazaszállítás után nem is sikerült egyben szépen lefényképeznem a „csokrot”, de azért a képeken látszódik, milyen szép színe van. 

A gomba továbbra is jöhet nálam minden formában. Most egy gombás szendvicskrémet próbáltam ki. Ez a laskagombakrém is gyorsan elkészíthető és mivel hidegen is lehet fogyasztani, előkészíthetjük jó előre pl. egy vendégség esetén vagy akár a családnak vacsorára.

 

Laskagombakrém – Hozzávalók:

50 dkg laskagomba

5 szál újhagyma

5 ek olívaolaj

1,5 tk mustár

2 dl tejszín

bors

 

Laskagombakrém – Elkészítés:

A gombát felszeleteljük, az újhagymát felkarikázzuk.

A felhevített olajba beleszórjuk a hagymát, majd a gombát és megpirítjuk.

A tűzről levéve hozzákeverjük a mustárt, tejszínt, sót és borsot.

Majd közepes lángon 2-3 percig főzzük, amíg a tejszín besűrűsödik.

Hidegen, pirítóssal tálaljuk vagy melegen tésztával, rizzsel.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

laskagombakrem

 

Gombafüggő vagyok. A „dílerem” ezúttal is a Bio-Fungi Kft. 🙂

 

Forrás: Kulináris világ