Sült gomba mézes-mustáros pácban

 

 

Az ugye mindenkinek megvan, hogy a húsok mellett zöldségeket is lehet grillezni. De az nekem újdonság volt, hogy ezeket is érdemes lehet bepácolni előtte. Ahogy megtaláltam ezt a mézes-mustáros gomba receptet, tudtam, hogy ki kell próbálnom. Elsőre furcsa párosításnak tűnik a gomba a mézzel, de a végeredmény nekem nagyon bejött.

Bár én nem tudtam grillezni, csak simán a tűzhelyen sütöttem, de egy kerti parti alkalmával igazi különlegesség lehet, hogy ha ezt a pácolt gombát kínáljátok a vendégeiteknek.

 

Hozzávalók:

3 ek balzsamecet

6 ek olívaolaj

2 ek méz

1 tk mustár

őrölt bors

reszelt fokhagyma

szeletekre vágott gomba

 

Elkészítés:

A pác hozzávalóit összekeverjük egy mély tálban.

Alaposan beleforgatjuk a gombaszeleteket.

Kb fél óra pácolódás után grillezhetjük vagy jobb híján – mint én – mehet a serpenyőbe. Én kerámiaedényt használtam, nem öntöttem alá plusz olajat. De biztos, hogy a grillen sokkal finomabb lesz, ha van rá lehetőségetek, próbáljátok ki úgy!

A gomba mellett pácolhatunk így cukkinit, padlizsánt, paradicsomot, paprikát, kukoricát, krumplit és akár grillsajtot is.

Én árpagyönggyel tálaltam.

 

A konyhakész, szeletelt gombákat ezúttal is a Bio-Fungi Kft. biztosította.

 

További gombás receptekért katt ide!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Forrás: https://www.urban-eve.hu/2013/07/24/grillezett-zoldsegek/