Van, aki a kedvenc receptjét a sírba viszi – szó szerint

sirko recept

 

Van, aki szereti megosztani egy-egy jól sikerült étele receptjét, más pedig féltve őrzi, nem árulja el a „titkos összetevőt”, mert azt csak ő tudja olyan finoman elkészíteni. És van, aki a sírba viszi a receptjét. Pontosabban a sírkövébe.

 

Kathryn „Kay” Andrews sűrűn készített tejkaramellát, melyet nagy örömmel fogyasztottak az ismerősei. Az ő receptje egészen biztos, hogy megmarad az utókor számára, de nem kallódó papírlapokon vagy gasztroblogon, hanem egy jóval időtállóbb „platformon”.

Az utahi nagyi 97 éves korában hunyt el. Férje mellé temették, sírkövére pedig nem csak a születési és halálozási dátuma került fel, hanem a tejkaramellájának receptje is.

A hölgy unokája szerint a nagymamája örülne neki, hogy így ilyen sok emberhez eljut a receptje és hogy emiatt sokan megnézik a sírkövét.

Érdekesség, hogy a vanília mennyisége tévesen szerepel, a teáskanál helyett evőkanálnyi lett feltűntetve, amit később javítottak.

Egyébként nem teljesen egyedi Kay receptes sírköve, a brooklyni Naomi Miller-Dawson síremlékénél egy skandináv süti, az iowai Maxine Mensternél pedig egy karácsonyi sütemény receptje olvasható. Texasban egy sírkövön szerényen azt írták ki, hogy itt nyugszik a világ legjobb fasírtjának készítője.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!1 thought on “Van, aki a kedvenc receptjét a sírba viszi – szó szerint”