Lecsókrémes kenyér kolbászmorzsával és újhagymával
A lecsót annyira szeretjük, hogy van időszak, amikor legszívesebben akár reggelire, vacsorára is ezt ennénk az ebéd mellett. Ezzel a lecsókrémes kenyér recepttel megvalósulhat ez is – kenyérre kenve egy finom, kiadós reggelit tálalhatunk családtagjaink elé.
Hozzávalók – Lecsókrémes kenyér kolbászmorzsával és újhagymával
6 szelet Ceres Bükki parasztkenyér
15 dkg parasztkolbász
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél kávéskanál őrölt kömény
3 közepes paradicsom
5 tv paprika
1 teáskanál fűszerpaprika
só
bors
2 szál újhagyma
opcionálisan 1-2 evőkanál liszt
Elkészítés – Lecsókrémes kenyér kolbászmorzsával és újhagymával
A kolbászt szeleteljük fel vékonyan, majd vágjuk apró darabkákra.
Közepes hőfokon nagyjából 5 perc alatt kisütjük a kolbász zsírját, majd a kolbászdarabkákat félretesszük egy másik kis edénybe.
A kolbászzsíron üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és fedő alatt pároljuk 5 percig.
Ezután beleszórjuk a köményt és a cikkekre vágott paradicsomot. Megszórjuk a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, és közepesen erős hőfokon kb. 25 percig főzzük.
Vizet nem kell hozzáadni, mert a paradicsom és paprika elég levet fog ereszteni és a kenyérre kenve inkább krémszerű végeredményre van szükségünk.
Amikor az alapanyagok megpuhultak, leturmixoljuk az egészet. Érdemes inkább enyhén darabosra hagyni, hogy rusztikusabb legyen a krémünk.
Ha túl folyós marad a lecsókrém, egy-egy teáskanál liszt belekeverésével sűríthetünk rajta, amíg elérjük a kívánt állagot.
A kenyérszeletekre halmozzuk a lecsókrémet, megszórjuk a sült kolbászdarabkákkal majd a feldarabolt újhagymával, illetve annak zöldjével – az talán még jobban mutat a harsogóan piros lecsókrémen.
A cikket a Ceres ZRt. támogatta, a Ceres Bükki parasztkenyér gyártója.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
1 thought on “Lecsókrémes kenyér kolbászmorzsával és újhagymával”
You must be logged in to post a comment.