Lecsókrémes kenyér kolbászmorzsával és újhagymával

Magyaros ízek a Ceres Bükki parasztkenyéren

A lecsót annyira szeretjük, hogy van időszak, amikor legszívesebben akár reggelire, vacsorára is ezt ennénk az ebéd mellett. Ezzel a lecsókrémes kenyér recepttel megvalósulhat ez is – kenyérre kenve egy finom, kiadós reggelit tálalhatunk családtagjaink elé.

 

Hozzávalók – Lecsókrémes kenyér kolbászmorzsával és újhagymával

6 szelet Ceres Bükki parasztkenyér

15 dkg parasztkolbász

2 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

fél kávéskanál őrölt kömény

3 közepes paradicsom

5 tv paprika

1 teáskanál fűszerpaprika

bors

2 szál újhagyma

opcionálisan 1-2 evőkanál liszt

 

Elkészítés – Lecsókrémes kenyér kolbászmorzsával és újhagymával

A kolbászt szeleteljük fel vékonyan, majd vágjuk apró darabkákra.

Közepes hőfokon nagyjából 5 perc alatt kisütjük a kolbász zsírját, majd a kolbászdarabkákat félretesszük egy másik kis edénybe.

A kolbászzsíron üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és fedő alatt pároljuk 5 percig.

Ezután beleszórjuk a köményt és a cikkekre vágott paradicsomot. Megszórjuk a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, és közepesen erős hőfokon kb. 25 percig főzzük.

Vizet nem kell hozzáadni, mert a paradicsom és paprika elég levet fog ereszteni és a kenyérre kenve inkább krémszerű végeredményre van szükségünk.

Amikor az alapanyagok megpuhultak, leturmixoljuk az egészet. Érdemes inkább enyhén darabosra hagyni, hogy rusztikusabb legyen a krémünk.

Ha túl folyós marad a lecsókrém, egy-egy teáskanál liszt belekeverésével sűríthetünk rajta, amíg elérjük a kívánt állagot.

A kenyérszeletekre halmozzuk a lecsókrémet, megszórjuk a sült kolbászdarabkákkal majd a feldarabolt újhagymával, illetve annak zöldjével – az talán még jobban mutat a harsogóan piros lecsókrémen.

 

A cikket a Ceres ZRt. támogatta, a Ceres Bükki parasztkenyér gyártója.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 



1 thought on “Lecsókrémes kenyér kolbászmorzsával és újhagymával”