A cibetmacskakaki-kávé után jön a denevérköpet-kávé

deneverkopet-kave

 

Lehet még fokozni…

Az már szinte mindenki által ismert, hogy a világ legdrágább kávéjához kell egy cibetmacska, meg az emésztőrendszere… A csészénkénti 50 dolláros Kopi Luwak kávéhoz a cibetmacskakakiból kell „kimazsolázni” a kávészemeket, amik már végighaladtak az állat bélrendszerén. Állítólag összehasonlíthatatlanul finom. Az összehasonlíthatatlanig még értem… De van Jacu madár- és elefántürülékből kiválogatott kávészemekből főzött fekete leves is.

Szerencsére(?) rájöttek, hogy más állat is tud hasonlót. Ráadásul a denevérekből még az „input” oldalon távozik a megrágcsált kávé, tehát egy fokkal gusztusosabbnak(?) tűnik a dolog. Igen, a madagaszkári denevéreknek meg kell rágcsálniuk és kiköpnük a kávészemeket, ezek az emésztőnedvekkel és levegővel kölcsönhatásba lépve speciális, lágy ízvilágot eredményeznek. De nem mindegy, mivel érintkezik a denevércsula, az arabica fajtán belül is prémium minőségűnek számító, tehát, elég drága, speciális zamatú Bourbon Pointu típus kell hozzá.

Ki kér egy csésze denevérkávét? Egy kilogramm ára nagyjából 70.000 forint. Az már csak zárójeles kérdés, hogy a koronavírus kirobbanása óta ki akar denevérköpet közelébe kerülni…

 

Olvasd el ezt is:

Mi köze a náciknak a koffeinmentes kávéhoz?

A kávé öl – gondolta a svéd király és ezt emberkísérlettel próbálta bebizonyítani

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!