Első saját készítésű sushim

 

Életemben először sushit készítettem és egészen meg voltam elégedve a végeredménnyel!

Na jó, nem is annyira enyém az érdem, mert egy workshop keretein belül csináltam, így minden szuperül elő volt készítve, én meg csak „összeraktam”, de akkor is büszke vagyok rá. 🙂

 

A séf megmutatta (egyszer és nem túl lassan), hogy ő hogyan is csinálja.

A végeredmény, ezt kéne leutánozni.

Megkaptam az algalapomat, itt néztünk egymásra a többi résztvevővel, hogy atyavilág, mi lesz majd ebből… Mondták, hogy nagyon ragadós lesz, ha nedvesség éri, úgyhogy ezt kerüljük, ha lehet.

A séf kiporciózta a rizst. Erre speciális, ragadós rizst használnak. Igen, nagyon ragad, a kezünkhöz, meg mindenhez, ezért nedves kézzel kell egyenletesen eloszlatni az algalapon (ami ugye ne legyen vizes).

Végül egész egyenletes lett.

Szerencsére a belevalók is már egyformára darabolva vártak ránk. Én nyers húst választottam, ha már sushi, akkor legyen ilyen. Egy picike wasabit is kentem rá.

Na, itt jött a magic. Végülis nem volt nehéz szorosan feltekerni a a bambuszroló segítségével. Minden benne is maradt.

Hat darabra vágva 4 db lett vállalható, elégedett voltam velük, középen volt, ami középre kellett, egyenletes rizsköpenyben, szépen összeragadt algahéjjal. És az íze is tökéletes lett, be is vágtam mind a hatot :-O

 

Utána kaptunk egy gyönyörű japán ízelítő tálat. Sajnálom, hogy a fények miatt nem lettek jó képek róla, mert a tálkák, a tálalás, a kompozíció is a japánokra jellemzően finom és elegáns volt.

Az első fogás tofu volt. Ez annyira nem ragadott meg.

Ez nagyon nyersnek nézett ki és valószínűleg nagyon nyers is volt. 🙂 Nem biztos, hogy ebből újra kértem volna, de inkább a látvany miatt nem.

Ez fekete szezámpaszta spenóttal. Kár, hogy a fotó nem adja vissza szépen a színeket. És valami baromi finom volt!

Ez már egész európai ízű húsgombóc.

Ez pedig „rántott csirke” vagyis inkább ahhoz hasonló falatkák, de mégis valahogy más ízű.

 

A sushikészítő workshopot Sushi Sei étteremben a JTB Hungary, azaz a Japánspecialista szervezte, akik magán- és üzleti utakat szerveznek Japánba. Ami engem legjobban megragadott, hogy kifejezetten gasztroutazásokat is kínálnak, ahol a látnivalók mellett az étkezésre helyezik a fő hangsúlyt végiglátogatva azokat a helyeket, amiket mindenképp érdemes, ha japán gasztronómiáról beszélünk. Hű, de szívesen „tesztelnék” egy ilyen utat… 🙂

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂