Kölespuding gyümölcsraguval
Kölespuding – a nasi gluténérzékenyeknek, laktózérzékenyeknek és azoknak is, akik mindent ehetnek 🙂
A köles semleges ízét feldobja a kókusz és persze a hozzá tálalt gyümölcsszósz, gyümölcsragu is. Ha nincs kedved azzal szórakozni, tegyél rá pár kanál lekvárt. 🙂
Kölespuding – Hozzávalók:
50 g köles
2 dl kókusztej
1+1 dl víz
5 dkg cukor (vagy egyéb édesítő)
2 dkg kókuszreszelék
10 dkg gyümölcs (nálam fagyasztott meggy)
1 tk keményítő
Kölespuding – Elkészítés:
A kölest 1 dl vízzel addig főzzük, amíg magába nem szívja a vizet.
Hozzákeverünk 1 dl kókusztejet és a cukrot (édesítőt) és néhányszor megkeverve fedő alatt takaréklángon főzzünk, amíg ragacsos masszává nem válik.
Hozzáadjuk a kókusztej maradékát és a kókuszreszeléket, kevergetve tovább főzzük, amíg rottyan egyet.
Tálkákba szedjük. Ha ki akarjuk borítani tálaláskor, akkor hideg vízzel öblítsük át a tálkákat, mielőtt beleöntjük a pudingot.
A gyümölcsöt feltesszük főni 1 dl vízzel, ha már megpuhult, néhány kanál vízben elkevert keményítőt hozzákeverünk. A pudingra halmozzuk.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: https://glutenerzekeny.hu/glutenmentes-receptek/kolespuding-erdei-gyumolccsel-ir-barat-glutenmentes-edesseg/
2 thoughts on “Kölespuding gyümölcsraguval”
You must be logged in to post a comment.
Szia Linda! Szeretném megkérdezni, hogy a kókusztej helyett lehet-e sima tejet is használni? Nem vagyok laktóz érzékeny. Köszönöm a választ! Márta
Szia Márta! Alapvetően lehet, a kókusztej egy kicsit krémesebb, mint a tej, ezért valószínűleg kicsivel kevesebb tej is elég lehet. Viszont a kókusztej valamennyire ízesít is – bár azzal együtt is viszonylag semleges az íze – szóval a gyümölcs/gyümölcsragu/lekvár mindenképp kell hozzá.