Cukkinis krumplilepény
Avagy mit kezdjünk a maradék főtt krumplival és a kertben megállíthatatlanul burjánzó cukkinivel?
Aki nem szívesen eszik zöldséget, cukkinit, szerintem annak is ízleni fog ilyen formában, a cukkinis krumplilepényben a krumpli íze dominál, de azért mégis fel lehet benne fedezni itt-ott egy kis másféle állagot, zamatot is.
Hamar elkészül és ennyiből egy család vacsorája is kijön.
Cukkinis krumplilepény – Hozzávalók:
60 dkg főtt krumpli összetörve
30 dkg nyers cukkini nagylyukú reszelőn lereszelve, megsózva, leve kinyomkodva
kb 20 dkg liszt
oregánó
bazsalikom
Cukkinis krumplilepény – Elkészítés:
A cukkini a sótól levet ereszt, ezt kissé kinyomkodjuk kézzel.
Összekeverjük a tört krumplival, oregánóval és bazsalikommal és kb 20 dkg-nyi liszttel. Lisztből minél kevesebbet használjunk, a massza legyen kézzel formázható.
Kb másfél diónyi masszából gombócot gyúrunk, megforgatjuk lisztben, majd kezünkkel ellapítjuk 7-8 mm vastagra és nagyjából kerekre formázzuk.
Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Kóstold meg ezeket a cukkinis ételeket is:
palacsintatésztában sült cukkini
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.