Cukkinis krumplilepény

Cukkinis krumplilepeny

 

Avagy mit kezdjünk a maradék főtt krumplival és a kertben megállíthatatlanul burjánzó cukkinivel?

Aki nem szívesen eszik zöldséget, cukkinit, szerintem annak is ízleni fog ilyen formában, a cukkinis krumplilepényben a krumpli íze dominál, de azért mégis fel lehet benne fedezni itt-ott egy kis másféle állagot, zamatot is.

Hamar elkészül és ennyiből egy család vacsorája is kijön.

 

Cukkinis krumplilepény – Hozzávalók:

60 dkg főtt krumpli összetörve

30 dkg nyers cukkini nagylyukú reszelőn lereszelve, megsózva, leve kinyomkodva

kb 20 dkg liszt

oregánó

bazsalikom

 

Cukkinis krumplilepény – Elkészítés:

A cukkini a sótól levet ereszt, ezt kissé kinyomkodjuk kézzel. 

Összekeverjük a tört krumplival, oregánóval és bazsalikommal és kb 20 dkg-nyi liszttel. Lisztből minél kevesebbet használjunk, a massza legyen kézzel formázható.

Kb másfél diónyi masszából gombócot gyúrunk, megforgatjuk lisztben, majd kezünkkel ellapítjuk 7-8 mm vastagra és nagyjából kerekre formázzuk.

Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

 

 

Kóstold meg ezeket a cukkinis ételeket is:

palacsintatésztában sült cukkini

cukkinis csokis süti

ananászos cukkinidzsem

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Cukkinis krumplilepeny