Meggypuding – pudingpor nélkül

meggypuding

 

Extra gyümölcsös puding, pudingpor nélkül, egyszerűen, gyorsan.

Rengeteg meggy van nálunk és ha elkezd érni, akkor gyorsan kell vele valamit csinálni, mielőtt elkezd romlani vagy ellepik a kukacok. Ilyenkor sűrűn van meggyleves, meggyes süti és kerül a fagyasztóba is jó pár adag. Most ezt a pudingot próbáltuk ki, gyorsan elkészül, finom és csak keveset kell melegíteni a konyhát közben 🙂

 

Hozzávalók (4 pohár pudinghoz):

35 dkg magozott meggy

5 dkg cukor

1,5 dl víz

1,6 dkg kukoricakeményítő

1 tojássárgája

1 csipet só

2 ek citromlé

 

Elkészítés:

A meggyet botmixerrel összepürésítjük. A cukorral feltesszük főzni.

Közben a vizet, keményítőt, sót és a tojássárgáját összekeverjük.

Pár perc forrás után a meggyből egy keveset összekeverünk a keményítős vízzel, majd az egészet visszaöntjük a meggyhez és folyamatos kevergetés közben újra forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.

Poharakba töltjük és kb 2 órát hűtjük.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne marad le semmiről! 🙂

 

meggypuding

meggypuding

 

 

Forrás: http://www.kifoztuk.hu/receptek/desszertek-edes-es-sos-aprosutemenyek-sorkorcsolyak/item/meggypuding

 



1 thought on “Meggypuding – pudingpor nélkül”

  • Hű, ez nagyon finom lehet így és egyszerű! Muszáj kipróbálni!! Holnap irány a piac (ma zárva van!)! Leírom majd milyen jó lett! Köszönöm a receptet!! Évi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük