Meggypuding – pudingpor nélkül
Extra gyümölcsös meggypuding pudingpor nélkül, egyszerűen, gyorsan.
Rengeteg meggy van nálunk és ha elkezd érni, akkor gyorsan kell vele valamit csinálni, mielőtt elkezd romlani vagy ellepik a kukacok. Ilyenkor sűrűn van meggyleves, meggyes süti és kerül a fagyasztóba is jó pár adag. Most ezt a pudingot próbáltuk ki, gyorsan elkészül, finom és csak keveset kell melegíteni a konyhát közben 🙂
Meggypuding pudingpor nélkül – Hozzávalók (4 pohár pudinghoz):
35 dkg magozott meggy
5 dkg cukor
1,5 dl víz
1,6 dkg kukoricakeményítő
1 tojássárgája
1 csipet só
2 ek citromlé
Meggypuding pudingpor nélkül – Elkészítés:
A meggyet botmixerrel összepürésítjük. A cukorral feltesszük főzni.
Közben a vizet, keményítőt, sót és a tojássárgáját összekeverjük.
Pár perc forrás után a meggyből egy keveset összekeverünk a keményítős vízzel, majd az egészet visszaöntjük a meggyhez és folyamatos kevergetés közben újra forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.
Poharakba töltjük és kb 2 órát hűtjük.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne marad le semmiről! 🙂
Forrás: http://www.kifoztuk.hu/receptek/desszertek-edes-es-sos-aprosutemenyek-sorkorcsolyak/item/meggypuding
1 thought on “Meggypuding – pudingpor nélkül”
You must be logged in to post a comment.
Hű, ez nagyon finom lehet így és egyszerű! Muszáj kipróbálni!! Holnap irány a piac (ma zárva van!)! Leírom majd milyen jó lett! Köszönöm a receptet!! Évi