Meggyes kekszes sütés nélkül
Nyáron a legjobb nagyon gyümölcsös és sütés nélkül készíthető sütiket csinálni. Ez a meggyes kekszes mindkét feltételnek megfelel, ráadásul gyors is. Van egy hasonló süti, amit nagyon szeretek, az almás kekszes, bár az pudingporral, ez pedig búzadarával készül. Próbáljátok ki, egy kiadós adagnyi (normál méretű tepsivel) lesz belőle.
Meggyes kekszes sütés nélkül – Hozzávalók:
70 dkg magozott meggy
1 l víz
18 dkg cukor
18 dkg búzadara
2 cs vaníliás cukor
1 tk őrölt fahéj
3 ek citromlé
kb 25 dkg négyzet alakú háztartási keksz
Meggyes kekszes sütés nélkül – Elkészítés:
A meggyet a vízzel, cukorral és fahéjjal feltesszük főzni. Forraljuk kb 5 percig.
Közben egy tepsit kibélelünk folpackkal és kirakunk szorosan egymás mellé keksszel.
Folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a búzadarát és belelöttyintjük a citromlevet is. Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik.
A kekszekre kanalazzuk a masszát, elegyengetjük és a tetejét is kirakjuk keksszel.
Akár olvasztott csokival is lehet borítani a felső kekszeket.
Pár órát hűtjük, utána szeletelhető.
Próbáld ki ezeket a sütés nélküli sütiket is!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: https://tortafuggo.blogspot.hu/2013/10/meggyes-kekszes-sutes-nelkul.html
You must be logged in to post a comment.