Hideg meggyleves
Nem vagyok egy leveses típus, gyakorlatilag egész évben ellennék nélküle. De azért nyáron jól tud esni egy jó hideg gyümölcsleves. Készítettem már kivilevest, banános körtelevest, citromlevest habgaluskával, de az egyik legalapabb, nálunk leggyakoribb, a meggyleves eddig még kimaradt a blogról. Itt az ideje pótolni!
Hozzávalók – Hideg meggyleves:
40-50 dkg magozott meggy
2 ek cukor
1 ek főzős vaníliás pudingpor
kevés fahéj és szegfűszeg
1-2 ek citromlé
Elkészítés – Hideg meggyleves:
A meggyet egy liter vízzel, a fahéjjal és szegfűszeggel feltesszük főzni, amíg a meggy egy kicsit átfő.
A pudingporra szedünk pár kanállal a forró levesből, jól elkeverjünk, majd visszakeverjük a levesbe, így kissé besűrűsödik. Én nem szeretem sűrűn, ezért csinálom így (ez inkább kicsit „zselésebb” állagú), de ha te sűrűbben szereted, keverd el a pudingport tejben vagy joghurtban (a végén szintén hozzáadva forró levest, hogy ne legyen csomós).
Ízlés szerint savanyítsuk citromlével.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook–oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.