Hideg meggyleves

meggyleves

 

Nem vagyok egy leveses típus, gyakorlatilag egész évben ellennék nélküle. De azért nyáron jól tud esni egy jó hideg gyümölcsleves. Készítettem már kivilevestbanános körtelevestcitromlevest habgaluskával, de az egyik legalapabb, nálunk leggyakoribb, a meggyleves eddig még kimaradt a blogról. Itt az ideje pótolni!

 

Hozzávalók – Hideg meggyleves:

40-50 dkg magozott meggy

2 ek cukor

1 ek főzős vaníliás pudingpor

kevés fahéj és szegfűszeg

1-2 ek citromlé

 

Elkészítés – Hideg meggyleves:

A meggyet egy liter vízzel, a fahéjjal és szegfűszeggel feltesszük főzni, amíg a meggy egy kicsit átfő.

A pudingporra szedünk pár kanállal a forró levesből, jól elkeverjünk, majd visszakeverjük a levesbe, így kissé besűrűsödik. Én nem szeretem sűrűn, ezért csinálom így (ez inkább kicsit „zselésebb” állagú), de ha te sűrűbben szereted, keverd el a pudingport tejben vagy joghurtban (a végén szintén hozzáadva forró levest, hogy ne legyen csomós).

Ízlés szerint savanyítsuk citromlével.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebookoldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Meggyleves