Sajttorta 3 hozzávalóból
Készítettem már többször sajttortát (legutóbb éppen szintén csokisat, de volt már gesztenyés és banános is), egyik sem volt bonyolult, de hogy ez a sajttorta 3 hozzávalóból áll csak… naná, hogy ki kellett próbálnom.
És most látom, hogy kicsit benéztem a receptet, mert eredetileg 12 dkg krémsajtot ír, én meg beleraktam kb 20 dkg-ot (de lehet, hogy volt az 22 is, mert kicsit megdézsmáltam a 25 dekásat … :)), de így is jól megsült és összeállt. Ezen kívül fehércsoki szerepel az eredeti receptben, azt meg nem kaptam a boltban, sebaj, lett étcsokiból. Tehát most az általam készített hozzávalókból és mennyiségeket írom le.
Sajttorta 3 hozzávalóból – Hozzávalók:
20 dkg krémsajt (mascarpone vagy más)
10 dkg étcsoki
3 tojás
Sajttorta 3 hozzávalóból – Elkészítés:
A tojásfehérjékből verjünk kemény habot.
Olvasszuk fel a csokit, keverjük össze a krémsajttal és a tojássárgákkal.
Óvatosan keverjük össze a fehérjével, vigyázva, hogy ne törjön össze nagyon a hab.
Egy kapcsos formát (és 16 cm-eset használtam, megsülve a tészta kb 3 cm magas lett) kívülről becsomagolunk alufóliával. Én duplán csomagoltam, biztos, ami biztos.
Beleöntjük a tésztát. A tortaformát egy tepsibe állítjuk, melybe 1-2 cm magasságig vizet töltünk.
175 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a sütőt lekapcsolva további 15 percig benne hagyjuk (az ajtó kinyitása nélkül).
Ha kihűlt, szeletelhető.
Nekem az aljától nem vált el olyan szépen a tészta, tehát érdemes egy vékony késsel alul is végigvágni vagy itt is a szokásos darált keksz-vaj párosából „tésztát” készíteni alulra (bár akkor már nem 3 hozzávalós lesz).
Ezzel a recepttel nevezek a VKF! 70. fordulójára, ez egy bloggerek közti játék, a neve Vigyázz, Kész, Főzz! Az aktuális házigazda által megadott témában sütnek-főznek a nevezők, ez most éppen a sajt.
Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le egy bejegyzésről sem! 🙂
Forrás: http://timikekonyhaja.blogspot.hu/2013/11/sajttorta-3-hozzavalobol.html
You must be logged in to post a comment.