Sajttorta 3 hozzávalóból

csokis sajttorta 3 hozzavalobol chocolate cheescake

 

Készítettem már többször sajttortát (legutóbb éppen szintén csokisat, de volt már gesztenyés és banános is), egyik sem volt bonyolult, de hogy ez a sajttorta 3 hozzávalóból áll csak… naná, hogy ki kellett próbálnom.

És most látom, hogy kicsit benéztem a receptet, mert eredetileg 12 dkg krémsajtot ír, én meg beleraktam kb 20 dkg-ot (de lehet, hogy volt az 22 is, mert kicsit megdézsmáltam a 25 dekásat … :)), de így is jól megsült és összeállt. Ezen kívül fehércsoki szerepel az eredeti receptben, azt meg nem kaptam a boltban, sebaj, lett étcsokiból. Tehát most az általam készített hozzávalókból és mennyiségeket írom le.

 

Sajttorta 3 hozzávalóból – Hozzávalók:

20 dkg krémsajt (mascarpone vagy más)

10 dkg étcsoki

3 tojás

 

Sajttorta 3 hozzávalóból – Elkészítés:

A tojásfehérjékből verjünk kemény habot.

Olvasszuk fel a csokit, keverjük össze a krémsajttal és a tojássárgákkal.

Óvatosan keverjük össze a fehérjével, vigyázva, hogy ne törjön össze nagyon a hab.

Egy kapcsos formát (és 16 cm-eset használtam, megsülve a tészta kb 3 cm magas lett) kívülről becsomagolunk alufóliával. Én duplán csomagoltam, biztos, ami biztos.

Beleöntjük a tésztát. A tortaformát egy tepsibe állítjuk, melybe 1-2 cm magasságig vizet töltünk.

175 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a sütőt lekapcsolva további 15 percig benne hagyjuk (az ajtó kinyitása nélkül).

Ha kihűlt, szeletelhető.

Nekem az aljától nem vált el olyan szépen a tészta, tehát érdemes egy vékony késsel alul is végigvágni vagy itt is a szokásos darált keksz-vaj párosából „tésztát” készíteni alulra (bár akkor már nem 3 hozzávalós lesz).

 

 

Ezzel a recepttel nevezek a VKF! 70. fordulójára, ez egy bloggerek közti játék, a neve Vigyázz, Kész, Főzz! Az aktuális házigazda által megadott témában sütnek-főznek a nevezők, ez most éppen a sajt.

 

 

Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le egy bejegyzésről sem! 🙂

 

csokis sajttorta 3 hozzavalobol chocolate cheescake

chocolate cheescake csokis sajttorta 3 hozzavalobol

 

Forrás: http://timikekonyhaja.blogspot.hu/2013/11/sajttorta-3-hozzavalobol.html