Egyszerű autós torta

Autó torta car cake

 

 

Hogyan készíthető egyszerű autós torta nem túl nagy kézügyességgel és minimális gyakorlattal? 

Balázska, az unokaöcsém egy éves lett. (Újszülöttként „muffinba álmodva” megnézhetitek itt.)

Úgy tűnik, a mostani játékoknál alapkövetelmény, hogy villogjon, zenéljen vagy valami hangokat adjon ki, ami persze nagyon tetszik a gyerekeknek. Így van ez a kisautókkal is.

Anyu kitalálta, hogy csináljak az első szülinapra autós formatortát. Hát, azon kívül, hogy formatortát semmilyet soha nem csináltam, olvastam jó pár beszámolót arról tapasztalt tortakészítőktől is, hogy az autós változat kifejezetten szívás és nehezen is akar hasonlítani. Szóval ezt elég hamar kilőttem.

A Google képkeresőben kutattam rajzolt, kb mesefigura szintű ábrákra (a gimis fizikatanárom mondta mindig, hogy „felrajzolunk egy sematikus ábrát”, ezután jött egy két vonalból álló ákombákom, na nekem pont ilyenre volt szükségem). Meg is találtam egy nagyon egyszerűt. Ezt a képernyőn akkorára nagyítottam, amekkorát a tortára szerettem volna tenni. Ráraktam egy fehér lapot és nagyjából átrajzoltam.

Megsütöttem a tortát – a legkedvencebb egyszerű gesztenyetorta volt – megvártam, amíg kihűlt.

Kinyújtottam az Unidecet (fondantszerű, marcipánízű massza, készen lehet venni, de persze lehet marcipánt vagy fondant-t is használni) kb 5 mm vastagra és beburkoltam vele a tortát. Eléggé tapad ez a tészta, így nem tettem a fondant alá vajkrémet, de ha szárazabb tésztát burkoltok, akkor a porcukorral elkevert vaj szépen odatapasztja a burkolót.

Kisebb darab Unidec-eket beszíneztem többféle színre.

Nagyjából a képhez mérve kivágtam az alkatrészeket, melyeket enyhén (tényleg enyhén, egy-egy csepp vízzel) szépen hozzá lehet ragasztani az alap burkolathoz.

A képzeletemben persze sokkal szebben nézett ki a kisautó, nem árt ezt még gyakorolnom … Talán 18 éves korára (ha addig szorgalmasan gyakorlok) már kaphat egy menőbb kocsit is (tortából) 🙂

Ez amúgy sem volt elég menő, mert hiába nyomogatta, se nem dudált, se nem világított … 🙂 Figyelem, ez itt egy piaci rés, valaki nagy üzletet csinálhatna belőle 🙂

Simple car cake „Nem világít, nem dudál… mi ez a bénaság?!”

 

simple car cake autós torta

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 



1 thought on “Egyszerű autós torta”