Ananászos répatorta hamis marcipán bevonattal

 
ananászos répatorta
 
 
Aki még soha életében nem evett répatortát, az fogadja meg, hogy legalább most húsvét alkalmából eloroz a nyulaktól pár szál répát és kipróbálja! 🙂 (Aztán meg rájössz, hogy mennyire jó, úgyhogy egyél még egy szeletet és fogd rá a nyuszira! :))
Szóval, próbáld ki, egyrészt mert nagyon finom, másrészt mert nagyon könnyű elkészíteni. És nem, nincs répaíze – én nem is szeretem a répát, csak nyersen – viszont a sütemény állaga puha és szaftos lesz tőle. És hát jönnek hozzá még ilyen finomságok, mint az ananász, mazsola és a dió és egy kis képzavarral élve a hab a tortán a hamis marcipán.
 
 
 
Hozzávalók: (1 csésze = kb 230 ml)
2 csésze liszt
1 csésze cukor
3 csésze reszelt répa (lazán a csészébe rakva, nem lenyomkodva)
1 csésze kókuszreszelék (kb 10 dkg)
1 csésze darált dió (az enyémből ez most kimaradt)
1 csésze ananászpüré (mixerrel pürésítve vagy apróra vágva)
1 csésze olaj fél csésze mazsola
4 tojás
2 tk szódabikarbóna
2 tk őrölt fahéj
1 kk só    
 
Elkészítés:
A tojást a cukorral, a sóval és az olajjal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a szódabikarbónás, fahéjas lisztet, majd az ananászpürét, végén a répát, kókuszt, diót, mazsolát.
Sütőpapíros tepsibe öntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük (tűpróba esetén itt még ragadhat kicsit a tészta).
Ha muffinformában sütjük, 20-25 perc alatt kész van.
Ha kihűlt, készítsük el a hamis marcipánt.
Én most tej helyett epres gyümölcsjoghurtot használtam hozzá, amitől eleve rózsaszínes lett, de tettem hozzá pár csepp piros ételszínezéket. A gyümölcsjoghurttól lett némi gyümölcsös íze is.
Amíg még meleg és folyós, öntsük-kanalazzuk rá a süti tetejére a marcipánt és pl egy kanál hátoldalával vagy egy tortasimító késsel egyengessük el (magától is terül, de kicsit rá kell segíteni). A muffinokat egyszerűen csak fejjel lefelé belemártottam a marcipánba.
Amíg még képlékeny a süti tetején a marcipán, lehet díszíteni pl színes szórócukorral. Én ehhez cappuccinodíszítő sablont használtam (de akár papírból is ki lehet vágni vagy csak úgy szórni), amit nagyjából a süti fölé tartottam és megpróbáltam nem mozgatni, majd szórni a cukrot. Nem raktam rá, nehogy beleragadjon.
Egy-két óra alatt nagyjából megszilárdul a bevonat (nem lesz annyira “száraz”, mint az igazi, begyúrt marcipán).  
 
Kóstold meg a kissé “egzotikus” nevűre sikeredett zsiráfmacska-banánrépa tortámat is! 🙂    
 
Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről 🙂  
 
 
ananászos répatorta
ananászos répatorta
ananászos répatorta
 
 
 
 

 



2 thoughts on “Ananászos répatorta hamis marcipán bevonattal”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük