Anyagában csíkos torta
Készítettem már korábban ehhez hasonló csíkos tortát, akkor két színből állt, most pedig 3 színű a burkolat.
Fehér és fekete unidec (marcipánhelyettesítő cukormassza burkoláshoz) volt otthon, a fehér egy részét megszíneztem pirosasra.
Ezen kívül minden ugyanaz, a sütés nélküli gesztenyés torta belseje és a burkolat csíkosítása is. Tehát hengeres csíkokat sodortam a különböző színekből. Mivel 3 tortát csináltam, elég hosszú hengereket készítettem, hogy egymás mellett kiadja a 3 burkolatot. A 3 hengert szorosan egymás mellett összefogtam és a két végét elkezdtem ellentétes irányba tekerni. Ezt egészed addig csináltam, amíg az addig „fekvő” csíkok nem lettek „állóak”, tehát hozzánk képest nem jobbra-balra, hanem előre-hátra állnak. Nem tudom jobban megfogalmazni, de pár csavarás után már ki is alakul a végeredmény, látni fogjátok. Ha ez megvan, akkor porcukros nyújtódeszkán csak előre-hátra mozdulatokkal kinyújtjuk. Ha oldalra is nyújtanánk, deformálódna a csíkozás.
Ezeken a kis tortákon (az átmérőjük max 10 cm volt) jobban mutatott volna, ha vékonyabbak a csíkok, de azért így is elég látványos lett.
Ráfektetjük a burkolatot a tortára, elsimítjuk a tetejét, majd óvatosan, a tetejétől lefelé haladva az oldalát is.
A burkolás után leeső részekből lettek a tetejére a minimális díszek – szerintem erre nem is illik valami nagy és díszes dolog) és az aljára egy lezáró csík.
Nézd meg a korábbi tortaburkolás(os próbálkozás)aimat is:
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel (itt jobbra) a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.