Meggyes-tejfölös pohárkrém
A meggyes-tejfölös pohárkrém egy egyszerű, könnyed édesség a krémes finomságok kedvelőinek.
Akadt a fagyasztóban még tavalyi meggy és mivel mindjárt jönnek a friss gyümölcsök, ideje végeznem a régiekkel. A tejfölről elsőre nem gondoltam volna, hogy egy kis porcukorral elkeverve mennyire finom édesség lesz belőle, de aztán a tejfölös-kekszes sütinél megbizonyosodtam róla, itt meg már bátran kevertem a meggyekkel.
Hozzávalók – Meggyes-tejfölös pohárkrém:
25 dkg meggy – nekem fagyasztott volt, de lehet befőtt vagy akár friss is
2 ek víz
1-2 tk keményítő
1 kk őrölt fahéj
4 dl tejföl
2 cs vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
fél citrom reszelt héja
babapiskóta (én ezt kihagytam)
Elkészítés – Meggyes-tejfölös pohárkrém:
A meggyel kezdjük, mert kell idő, hogy kihűljön.
A meggyet a fahéjjal felforraljuk, majd kisebb lángon pár percig főzzük. Ha esetleg nem lenne semmi leve, egy kis vizet adhatunk hozzá. Ha túl savanyúnak érezzük, lehet hozzáadni 1-2 evőkanál cukrot, én nem tettem, direkt ilyen savanykás ízre vágytam.
2 evőkanál vízben kikeverjük a kemenyítőt, majd a meggyel elkeverjük, „rottyantunk” rajta egyet, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. Megvárjuk, míg kihűl.
A tejfölt elkeverjük a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és ízlés szerinti porcukorral.
A poharak aljára összetördelt babapiskótát rakunk (én ezt kihagytam) vagy egyből a meggyet, erre a tejfölös krémet, majd a tetejére ismét meggyet.
Hűtőbe rakjuk 1-2 órára, majd fogyasztjuk.
Meggy helyett eperrel is készíthető.
Többféle poharas édességre vágysz? Kattints ide!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: Gizi receptjei
You must be logged in to post a comment.