Meggyes-tejfölös pohárkrém

meggyes-tejfölös pohárkrém

 

A meggyes-tejfölös pohárkrém egy egyszerű, könnyed édesség a krémes finomságok kedvelőinek.

Akadt a fagyasztóban még tavalyi meggy és mivel mindjárt jönnek a friss gyümölcsök, ideje végeznem a régiekkel. A tejfölről elsőre nem gondoltam volna, hogy egy kis porcukorral elkeverve mennyire finom édesség lesz belőle, de aztán a tejfölös-kekszes sütinél megbizonyosodtam róla, itt meg már bátran kevertem a meggyekkel.

 

Hozzávalók – Meggyes-tejfölös pohárkrém:

25 dkg meggy – nekem fagyasztott volt, de lehet befőtt vagy akár friss is

2 ek víz

1-2 tk keményítő

1 kk őrölt fahéj

4 dl tejföl

2 cs vaníliás cukor

porcukor ízlés szerint

fél citrom reszelt héja

babapiskóta (én ezt kihagytam)

 

Elkészítés – Meggyes-tejfölös pohárkrém:

A meggyel kezdjük, mert kell idő, hogy kihűljön.

A meggyet a fahéjjal felforraljuk, majd kisebb lángon pár percig főzzük. Ha esetleg nem lenne semmi leve, egy kis vizet adhatunk hozzá. Ha túl savanyúnak érezzük, lehet hozzáadni 1-2 evőkanál cukrot, én nem tettem, direkt ilyen savanykás ízre vágytam.

2 evőkanál vízben kikeverjük a kemenyítőt, majd a meggyel elkeverjük, „rottyantunk” rajta egyet, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. Megvárjuk, míg kihűl.

A tejfölt elkeverjük a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és ízlés szerinti porcukorral.

A poharak aljára összetördelt babapiskótát rakunk (én ezt kihagytam) vagy egyből a meggyet, erre a tejfölös krémet, majd a tetejére ismét meggyet.

Hűtőbe rakjuk 1-2 órára, majd fogyasztjuk.

Meggy helyett eperrel is készíthető.

 

 

Többféle poharas édességre vágysz? Kattints ide!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

meggyes-tejfölös pohárkrém

 

Forrás: Gizi receptjei