Csokis sajttorta
A sajttorta sokak kedvenc tortája, az enyém is (az egyik), mert könnyen elkészíthető és nagyon krémes.
Létezik sütés nélküli és sült változata is, én még csak sütöttet készítettem, ezúttal éppen csokisat.
Nagyon szépen összeáll, jól szállítható és szeletelhető, csináljatok ti is csokis sajttortát!
Csokis sajttorta – Hozzávalók (18 cm-es formához):
tésztához:
12,5 dkg darált keksz – legjobb pl a zabkeksz, de a sima háztartási is megteszi
5 dkg szobahőmérsékletű vaj
krémhez:
50 dkg krémsajt (a drágább mascarpone helyett most fedeztem fel a Lidl 1 kg-os vödrös krémtúróját, 8-900 Ft körül van az ára, ez is tökéletesen megfelel sajttortákba)
12 dkg cukor
3 egész tojás
3 tojás sárgája (a megmaradt tojásfehérje felhasználására itt találsz tippeket)
17,5 dkg tejföl
fél lime leve (lehet citrom is)
15 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
Csokis sajttorta – Elkészítés:
A kekszet és a vajat összekeverjük és a kapcsos forma aljába nyomkodjuk. Én kézzel megpróbálom mindig a legegyenletesebbre nyomkodni, főleg a szélét, mert ugye az fog a legjobban látszódni.
Alufóliába alaposan becsomagoljuk a forma alját duplán.
A krémsajtot simára keverjük a cukorral és egyesével a tojásokkal és tojássárgákkal.
Végül mehet bele alaposan elkeverve a tejföl, a limelé és az előzetesen felolvasztott csoki is (lehet vízgőz felett vagy mikróban néhány másodpercenként megkevergetve). Én raktam bele egész csokidarabokat is, ezek megbújtak a krémben.
A kekszes alapra öntjük.
Egy magasabb falú tepsibe helyezzük, melybe forró vizet töltünk 2-3 cm magasságban.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb 1 óra alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje már szilárd, de belül még kissé remegős.
Próbáld ki a gesztenyés és a banános sajttortát is!
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le egy bejegyzésről sem! 🙂
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/csokolades-sajttorta
You must be logged in to post a comment.