Mákos-citromos-marcipános bonbon
A házilag készített bonbonokkal az a bajom, hogy a legtöbben van olyan hozzávaló, ami hűtést igényel. Ez most végre nem olyan, csupa tartós dologból áll, de annyira finom, hogy a bonbon tartósságát lehet, hogy nem lesz időtök tesztelni! 🙂
Hozzávalók:
mennyiségeket hozzávetőlegesen írok, de mindenki ízlése szerint tegyen bele
marcipán (ha házilag szeretnél olcsó hamis marcipánt készíteni, katt ide a receptjéért) 400 g
darált mák 6 ek
kandírozott citrom- vagy narancshéj (házilag így tudod elkészíteni) 15 dkg
étcsoki 20-30 dkg
Elkészítés:
A marcipánhoz adjuk az apróra vágott citromhéjat és a mákot. Annyit tegyünk bele, hogy egy jól formázható masszát kapjunk.
Golyókat formázzunk belőle.
Itt két lehetőség van
– mákba hempergeted és már kész is
– csokiba mártogatod. Én ezt választottam, vízgőz felett felolvasztottam a csokit, temperáltam, hogy szép fényes és roppanós legyen, mártogattam a golyókat, alaposan lerázogattam róluk a felesleges csokit, hogy szép, vékony legyen a burok, majd sütőpapírra tettem, megszórtam csini színes szórócukrokkal és vártam, hogy megdermedjen. És vártam. És vártam. És cs@szett teljesen visszaszilárdulni! És akkor eszembe jutott, hogy jártam már így egyszer és talán akkor is Aldi-s csoki volt, de már ebben nem vagyok biztos. Nem volt mit tenni, ha csomagolni akartam, márpedig akartam, akkor a szép csokiburkomat meg kellett hempergetnem mákban. Persze a csoki egy újabb plusz ízt ad hozzá, de a közben levő mókát azért leegyszerűsítettem volna … 🙂
Karácsonykor szépen becsomagolva szaloncukor helyett is rakosgathatjuk a fára.
Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a Blogkövetésre, ne maradj le egy bejegyzésről sem!
You must be logged in to post a comment.