Mákos-citromos-marcipános bonbon

Mákos marcipános bonbon

 

A házilag készített bonbonokkal az a bajom, hogy a legtöbben van  olyan hozzávaló, ami hűtést igényel. Ez most végre nem olyan, csupa tartós dologból áll, de annyira finom, hogy a bonbon tartósságát lehet, hogy nem lesz időtök tesztelni! 🙂

 

Hozzávalók:

mennyiségeket hozzávetőlegesen  írok, de mindenki ízlése szerint tegyen bele

marcipán (ha házilag szeretnél olcsó hamis marcipánt készíteni, katt ide a receptjéért) 400 g

darált mák 6 ek

kandírozott citrom- vagy narancshéj (házilag így tudod elkészíteni) 15 dkg

étcsoki 20-30 dkg

 

Elkészítés:

A marcipánhoz adjuk az apróra vágott citromhéjat és a mákot. Annyit tegyünk bele, hogy egy jól formázható masszát kapjunk.

Golyókat formázzunk belőle.

Itt két lehetőség van

– mákba hempergeted és már kész is

– csokiba mártogatod. Én ezt választottam, vízgőz felett felolvasztottam a csokit, temperáltam, hogy szép fényes és roppanós legyen,  mártogattam a golyókat, alaposan lerázogattam róluk a felesleges csokit, hogy szép, vékony legyen a burok, majd sütőpapírra tettem, megszórtam csini színes szórócukrokkal és vártam, hogy megdermedjen. És vártam. És vártam. És cs@szett teljesen visszaszilárdulni! És akkor eszembe jutott, hogy jártam már így egyszer és talán akkor is Aldi-s csoki volt, de már ebben nem vagyok biztos. Nem volt mit tenni, ha csomagolni akartam, márpedig akartam, akkor a szép csokiburkomat meg kellett hempergetnem mákban. Persze a csoki egy újabb plusz ízt ad hozzá, de a közben levő mókát azért leegyszerűsítettem volna … 🙂

Karácsonykor szépen becsomagolva szaloncukor helyett is rakosgathatjuk a fára.

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a Blogkövetésre, ne maradj le egy bejegyzésről sem!

 

Mákos citromos marcipános bonbon