Banánhab – az ötperces desszert
Jaj de jó a habos sütemény! De mi a lényeg a habos sütikben? Hát a hab!
Hát most tessék, itt van, banánhab, 100 % élvezet, 0 % „hordozóanyag”, azaz tészta, az úgyis csak „felesleges” 🙂
Igazi villámdesszert, 5 perc és eheted is.
Banánhab – Hozzávalók:
2 érett banán
1 tojásfehérje
2 ek méz (el is hagyható)
1/4 citrom leve
1 vaníliás cukor
.
Banánhab – Elkészítés:
A banánokat villával összetörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és habverővel addig verjük, amíg viszonylag kemény hab válik belőle.
A tetejét meg lehet szórni csokireszelékkel és szeletelt mandulával.
Rögtön fogyasztjuk. Tényleg érdemes utána rögtön enni, mert a banán megbarnulhat, illetve a hab kissé összeeshet.
Kattints ide 20 kihagyhatatlan banános édesség receptjéért!
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le egy bejegyzésről sem!
Forrás: http://szellemafazekban.blogspot.hu/2009/04/extrakonnyu-bananhab.html
2 thoughts on “Banánhab – az ötperces desszert”
You must be logged in to post a comment.
Itt is nyami! 😉 De hol a madárkád, csak nem pottyant a habba??? :DDD
🙂 Még a végén megunnátok, ha minden képen szerepelne 🙂