Banánhab – az ötperces desszert

bananhab
 .
.

Jaj de jó a habos sütemény! De mi a lényeg a habos sütikben? Hát a hab!

Hát most tessék, itt van, banánhab, 100 % élvezet, 0 % „hordozóanyag”, azaz tészta, az úgyis csak „felesleges” 🙂

Igazi villámdesszert, 5 perc és eheted is.

 

Banánhab – Hozzávalók:

2 érett banán
1 tojásfehérje
2 ek méz (el is hagyható)
1/4 citrom leve
1 vaníliás cukor

.

 

Banánhab – Elkészítés:

A banánokat villával összetörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és habverővel addig verjük, amíg viszonylag kemény hab válik belőle.
A tetejét meg lehet szórni csokireszelékkel és szeletelt mandulával.
Rögtön fogyasztjuk. Tényleg érdemes utána rögtön enni, mert a banán megbarnulhat, illetve a hab kissé összeeshet.

 

 

Kattints ide 20 kihagyhatatlan banános édesség receptjéért!

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le egy bejegyzésről sem!

 

 .
bananhab

bananhab

 .

Forrás: http://szellemafazekban.blogspot.hu/2009/04/extrakonnyu-bananhab.html



2 thoughts on “Banánhab – az ötperces desszert”